Πέμπτη 6 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
«Μας βάζουν ταφόπλακα»...

Συνέντευξη Τύπου, χτες, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας για την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ

«Ταφόπλακα» για τη μικρομεσαία αγροτιά χαρακτήρισαν, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) τα μέτρα της ενδιάμεσης αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ (ΚΑΠ), καλώντας τους αγρότες του νομού σε συντονισμό της αγωνιστικής τους δράσης για να διεκδικήσουν το δίκιο τους και το δικαίωμά τους να μην ξεκληριστούν από τα χωράφια τους, να παραμείνουν στα χωριά τους και να ζουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους.

Οι εκπρόσωποι της ΕΟΑΣΝΛ - οι Ρ. Μαρούδας, αντιπρόεδρος, και Κ. Δοξαριώτης, Τ. Σταμάτης, Γ. Παπαδημητρίου και Ν. Μπαντόγιας, μέλη της διοίκησης - αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στα αντιαγροτικά μέτρα της αναθεώρησης της ΚΑΠ για το βαμβάκι και τα καπνά, που «καίνε» τους αγρότες της περιοχής, επισημαίνοντας ότι οι επιπτώσεις από την εφαρμογή τους θα πλήξουν καίρια το ήδη συρρικνωμένο εισόδημά τους. Κατήγγειλαν την κυβέρνηση της ΝΔ, που με τον ίδιο ζήλο του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, ενώ αναφέρθηκαν και στις ανακοινώσεις ικανοποίησης για την ενδιάμεση αναθεώρηση των «γαλάζιων» συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, αν και η εφαρμογή της θα οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια, στο ακόμα πιο βίαιο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Κατήγγειλαν, επίσης, τη συνέχιση της επιχείρησης τρομοκράτησης των αγροτών από την κυβέρνηση της ΝΔ με την ποινικοποίηση των αγώνων τους, τονίζοντας ότι στο Νομό Λάρισας ξεκινά ένας νέος κύκλος αγροτοδικείων καθώς καλούνται για ανάκριση σε αστυνομικά τμήματα αγρότες επειδή συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2002.

Οπως ανακοίνωσε ο Ρ. Μαρούδας, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που παίρνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) για την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου σχετικά με τις συνέπειες της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ και το συντονισμό της αγωνιστικής του δράσης, η ΕΟΑΣΝΛ διοργανώνει αγροτική συγκέντρωση στα Φάρσαλα, την Τρίτη 11 του Μάη στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ