Παρασκευή 7 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο Συμβούλιο Εφετών ο Σινάν

Δύο μέρες πριν εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια (40 ημέρες) που προβλέπει ο νόμος, οι γερμανικές αρχές έστειλαν τα έγγραφα τα οποία θα έπρεπε να συνοδεύουν το αίτημα που υπέβαλαν για την έκδοση στη χώρα τους, του Κούρδου αγωνιστή Σινάν Μποσκούρτ προκειμένου να δικαστεί για την αντιιμπεριαλιστική του δράση.

Σήμερα, ο Σ. Μποσκούρτ, που συνελήφθη στη Δράμα την 1η Απρίλη και από τότε κρατείται στις φυλακές Κομοτηνής, θα προσαχθεί στο Συμβούλιο Εφετών Κομοτηνής προκειμένου να συζητηθεί η υπόθεσή του. Οι συνήγοροι υπεράσπισης, αναμένεται να ζητήσουν αναβολή προκειμένου να ενημερωθούν για το περιεχόμενο των εγγράφων των γερμανικών αρχών και τις κατηγορίες για τις οποίες διώκεται.

Στο πλευρό του Σινάν Μποσκούρτ βρίσκονται δεκάδες φορείς της περιοχής αλλά και όλης της χώρας. Και το αίτημά τους να μην εκδοθεί στις γερμανικές αρχές έχει διατυπωθεί πολλές φορές και μέσα από μαζικές κινητοποιήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Οι φορείς καταγγέλλουν πως η δίωξη του Σ. Μποσκούρτ, «εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχεδιασμό που εκφράστηκε με συλλήψεις, σχεδόν σ' όλη την Ευρώπη, στο πλαίσιο της "αντιτρομοκρατικής" εκστρατείας που έχει εξαπολύσει η ΕΕ και στην προσπάθεια εφαρμογής του Ευρωτρομονόμου και του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ