Παρασκευή 7 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Στο μάτι του «Μεγάλου Αδελφού»

Σχέδιο για 52 κάμερες ηλεκτρονικής παρακολούθησης μελετάται για το Νοσοκομείο, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο «Ευαγγελισμός» βρίσκεται πάντα στην πρώτη επιλογή της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων. Στη φωτογραφία άσκηση αντιμετώπισης κρουσμάτων άτυπης πνευμονίας το Μάη του 2003

Eurokinissi

Ο «Ευαγγελισμός» βρίσκεται πάντα στην πρώτη επιλογή της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων. Στη φωτογραφία άσκηση αντιμετώπισης κρουσμάτων άτυπης πνευμονίας το Μάη του 2003
Το μάτι του «Μεγάλου Αδελφού» της ηλεκτρονικής παρακολούθησης μπαίνει ο «Ευαγγελισμός» ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς το Νοσοκομείο - σε περίπτωση ανάγκης - θα προσφέρει υγειονομικές υπηρεσίες στη λεγόμενη «Ολυμπιακή Οικογένεια», στην οποία περιλαμβάνονται υψηλά πρόσωπα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και των επιμέρους επιτροπών.

Ετσι λοιπόν, αυτή τη στιγμή μελετάται η εφαρμογή ενός σχεδίου ιδιωτικής εταιρίας που είχε συντάξει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας και προβλέπει 52 κάμερες σε καίρια σημεία και στον περίβολο χώρο του Νοσοκομείου. Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας εφαρμόζει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει το υπουργείο απέναντι στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων και όπως δήλωσε στη Βουλή (19.4.2004) ο υπουργός Νικ. Κακλαμάνης, για τα «θέματα Υγείας - πλην ενός μικρού κομματιού - όλες οι δραστηριότητες που αφορούν το "2004" είναι υπό του υπουργείου Πολιτισμού». Μάλιστα πρόσθεσε ότι δεν «έχει ιδιαίτερη δυνατότητα παρέμβασης ούτε στην υγειονομική θωράκιση της χώρας».

Η επισήμανση αυτή δείχνει πόσο απέχει η πραγματικότητα απ' τις μεγαλοστομίες που ακούστηκαν ότι «κάτι θα μείνει στο δημόσιο σύστημα Υγείας απ' το μνημόνιο» που υπέγραψε το υπουργείο Υγείας με την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων το Μάρτη του 2004.

Εκείνο βέβαια που σίγουρα θα μείνει είναι ένα χαράτσι που θα ξεπερνά τα 55 εκατομμύρια ευρώ που θα πληρώσει ο «Ευαγγελισμός» για να αγοραστούν και εγκατασταθούν οι κάμερες. Επίσης, θα μείνει η υπερεντατικοποίηση του προσωπικού καθώς το Νοσοκομείο ήδη λειτουργεί με κενές 1.100 κενές οργανικές θέσεις, ενώ δεν είναι σίγουρο ότι θα αναλάβουν υπηρεσία 60-80 υγειονομικοί, των οποίων έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρόσληψής τους. Αδύνατη δείχνει και η τοποθέτηση 15 γιατρών που επίσης έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρόσληψής τους. Επιπλέον δεν έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια τόσο για τις εφημερίες των γιατρών όσο και για τις υπερωρίες των εργαζομένων.

Με ομόφωνες αποφάσεις τους το Σωματείο των εργαζομένων και η Πενταμελής Επιτροπή των γιατρών της ΕΙΝΑΠ στον «Ευαγγελισμό», καταδικάζουν το κλίμα τρομο-λαγνείας που επιχειρείται με την ηλεκτρονική παρακολούθηση και ζητούν την κάλυψη των χρόνιων αναγκών του Νοσοκομείου σε όλα τα επίπεδα ώστε να καλύπτονται οι καθημερινές ανάγκες νοσηλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ