Παρασκευή 7 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Τρομο-υστερίας συνέχεια...

Συνέχεια στο κλίμα τρομο-υστερίας που προσπαθούσαν να επιβάλουν έδωσαν και χτες πολλά διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εστιάζοντας στην αδράνεια της ΕΛΑΣ να σταματήσει τους «τρομοκράτες» που ίσως να πλήξουν και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από την άλλη, η κυβέρνηση σταμάτησε να ασχολείται με το θέμα, ύστερα από τις προχτεσινές δηλώσεις για μεμονωμένο περιστατικό. Η αστυνομία, όμως, συνεχίζει να ψάχνει τους υπαίτιους των βομβιστικών ενεργειών.

Οι αγγλικές εφημερίδες «Guardian» και «Daily Telegraph» μιλούσαν και χτες για «πλήγμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων» που «κλονίζουν την εμπιστοσύνη για τα σχέδια ασφάλειας». Οι «Financial Times», στέκονται στην ασφάλεια του λιμανιού του Πειραιά, καθώς τονίζουν πως «κάθε ένα φέρι που φθάνει από τα νησιά, θα μπορούσε να είναι βόμβα». Οι «Times» του Λονδίνου αναφέρονται στο κόστος ασφάλισης σε περίπτωση ματαίωσης των Αγώνων, επισημαίνοντας πως οι χορηγοί και τηλεοπτικά δίκτυα πρέπει να πληρώσουν τώρα 30% περισσότερο, για να προστατεύσουν τις επενδύσεις τους. Η αμερικανική «Washington Post» εκτιμά ότι χάθηκε «μέρος της εμπιστοσύνης των Αμερικανών ιθυνόντων ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα ήταν σε θέση να διασφαλίσει την ασφάλεια των Αγώνων».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης, ανέφερε πάντως, ότι ο ομόλογός του των ΗΠΑ Τομ Ριτζ, του επισήμανε ότι η Ελλάδα μπορεί να διεξαγάγει ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες, και ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, ενώ ο βοηθός Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ για θέματα δημόσιας διπλωματίας Ζαν Φουρνέ, δήλωσε ότι ΕΕ και ΝΑΤΟ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη συνεργασία τους για την αντιμετώπιση των σύγχρονων απειλών. Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής Τύπου της «Αθήνα 2004» Σεραφείμ Κοτρώτσος, σε δηλώσεις του στο σταθμό «ΣΚΑΪ», είπε: «Συνεργαζόμαστε με το ΝΑΤΟ, με εφτά χώρες, έχει γίνει σπουδαία δουλιά και έχει γίνει μάλιστα και μια δουλιά που θα μείνει κληρονομιά στην Ελλάδα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ