Παρασκευή 7 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Κακιά σκουριά δεν πιάνει»

«Κακιά σκουριά» δεν «πιάνει» σ' αυτήν την πρωτοπόρα, ταξική, εργατική οργάνωση, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά. Οι μεταλλεργάτες, συσπειρωμένοι γύρω από το Συνδικάτο τους και την αγωνιστική του διοίκηση, προχτές το βράδυ, έστειλαν εκεί που πρέπει, στην απομόνωση, το γνωστό συνονθύλευμα εργοδοτικών και αυτοαποκαλούμενων «αριστερών» συνδικαλιστών, που εκπροσωπούνται μέσα από τις παρατάξεις ΑΣΕΚ, ΠΑΣΚΕ και ΕΡΓΑΣ. Οι μεταλλεργάτες, με μια μαζική Γενική Συνέλευση, απέρριψαν με συντριπτική πλειοψηφία την πρόταση μομφής, που είχε καταθέσει αυτό το «μπλοκ» - μέσα από το οποίο εκφράζονται, ουσιαστικά, οι εφοπλιστές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι - σε βάρος της διοίκησης.

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ήταν το επισφράγισμα των διαθέσεων των μεταλλεργατών. Από την πρώτη στιγμή, που αυτή η «ομάδα» κατέθεσε την πρόταση μομφής αξιώνοντας εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων ανάμεσα στους μεταλλεργάτες. Αλλωστε, ήταν εξόφθαλμο ότι η ενέργεια αυτή είχε στηθεί από τους μηχανισμούς των εφοπλιστών, της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να «πλήξουν» τον ταξικό προσανατολισμό του Συνδικάτου, ώστε στη συνέχεια να περάσουν εύκολα τα διαλυτικά σχέδια σε βάρος της Ζώνης και σε βάρος των σημαντικών εργασιακών δικαιωμάτων που έχει κατακτήσει ο κλάδος. Αυτή ακριβώς η αντίδραση των μεταλλεργατών είχε ως αποτέλεσμα η ίδια η «ομάδα» που κατέθεσε την πρόταση μομφής να μην τολμήσει να εμφανιστεί στη Γενική Συνέλευση!

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Σ. Πουλικόγιαννης, μιλώντας στη Συνέλευση, κάλεσε τους μεταλλεργάτες, ενωμένοι να υπερασπιστούν αποφασιστικά τον ταξικό προσανατολισμό του Συνδικάτου και να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για να αποκρούσουν κάθε σχεδιασμό σε βάρος της Ζώνης και των δικαιωμάτων τους. Ακόμα, κατέθεσε το διεκδικητικό πλαίσιο του Συνδικάτου και τον προγραμματισμό δράσης που αφορά στην οργάνωση νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, σύνταξη στα 55 χρόνια με 500 ένσημα την τελευταία 10ετία, την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Ζώνης και να παρθούν μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί δουλιά για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ