Κυριακή 16 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Με νέα ορμή στις αναμετρήσεις που έρχονται

Απόφαση του ΚΣ της ΚΝΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα και τη δράση της Οργάνωσης το επόμενο διάστημα

Τις πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών συζήτησε το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, που συνεδρίασε την Τετάρτη 12/4 και αποτίμησε επίσης τη δουλιά και την εμπειρία της Οργάνωσης από την εκλογική μάχη, καθορίζοντας τους άμεσους άξονες της δράσης της ΚΝΕ.

Στην απόφασή του το ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει:

«Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ έδωσαν με ενθουσιασμό και μαχητικότητα την εκλογική μάχη στο πλευρό του Κόμματος. Πραγματοποιήθηκε ένα πρωτόγνωρο άνοιγμα στους χώρους που εργάζεται, ζει και σπουδάζει η νεολαία σε όλη τη χώρα. Στην επικοινωνία μας με τη νεολαία συναντήσαμε διάχυτη και γενικευμένη τη δυσαρέσκεια, τη διευρυμένη απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ, την αναγνώριση της διαφορετικότητάς του. Χιλιάδες νέοι έστρεψαν την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα, στην εξαγορά και το ρουσφέτι και ψήφισαν τα ενωτικά αγωνιστικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Η δουλιά μας αυτό το διάστημα, η επαφή μας με νέους χώρους και δυνάμεις, η ενίσχυση των δεσμών μας με σημαντικά τμήματα νέων αποτελεί σοβαρή επένδυση για τη συνέχεια, για τις αναμετρήσεις και τους αγώνες που βρίσκονται μπροστά μας. Το εκλογικό αποτέλεσμα δε σημαίνει αποδοχή της αντιλαϊκής πολιτικής της ΟΝΕ. Η αμφισβήτηση στην κυρίαρχη πολιτική είναι παρούσα και δυναμώνει. Οι διεργασίες στη νέα γενιά αγκαλιάζουν ευρύτερα τμήματα της νέας γενιάς, που μπορούν με την πρωτοπόρα δουλιά μας να τροφοδοτήσουν αποφασιστικά την υπόθεση του λαϊκού μετώπου.

Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί η συζήτηση πάνω στις πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών και στα συμπεράσματα από τη δράση μας στα καθοδηγητικά όργανα και όλες τις ΟΒ. Στη συζήτηση αυτή, που φιλοδοξούμε να γίνει μαζί με όλους τους νέους που πάλεψαν μαζί μας προεκλογικά, στεκόμαστε ιδιαίτερα στην ανάγκη να γίνει ακόμη πιο μαζική και δυνατή η ΚΝΕ, στο πώς θα γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική η ιδεολογικοπολιτική μας παρέμβαση στους νέους, ιδιαίτερα από τα εργατικά και λαϊκά στρώματα.

Η συζήτηση αυτή συμπίπτει με δυο σημαντικές μάχες που έχουμε μπροστά μας. Τον αγωνιστικό - ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, απευθυνόμενοι ειδικότερα στους νέους της δουλιάς, της εργασιακής περιπλάνησης και της ανεργίας, που πρώτοι βιώνουν την ντροπή των εργασιακών σχέσεων και την αφαίρεση δικαιωμάτων. Οι φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα εντείνει την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα της νεολαίας στο όνομα της ΟΝΕ, αξιοποιώντας και το εκλογικό αποτέλεσμα. Η αποφασιστική ενίσχυση της Πανσπουδαστικής, της δύναμης του αγώνα στο σπουδαστικό και φοιτητικό κίνημα αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την αγωνιστική απάντηση στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ΟΝΕ στην παιδεία και την κοινωνία. Με την εμπειρία που αποκτήσαμε από την εκλογική μάχη, με αυτοπεποίθηση και σιγουριά στην προοπτική που χαράζει η πολιτική του ΚΚΕ, προϋπαντούμε με νέα ορμή τις αναμετρήσεις που έρχονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ