Σάββατο 8 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Να συνεχιστούν οι ανασκαφές στην Αρχαία Πλωτινούπολη

Στη Βουλή φέρνει το θέμα της διακοπής των ανασκαφών στην αρχαία Πλωτινούπολη στο Διδυμότειχο του Εβρου το ΚΚΕ, μετά και τη σχετική ανακοίνωση, πριν λίγες μέρες, της Αχτιδικής Επιτροπής Β. Εβρου του Κόμματος.

Σε Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης ζητούν «να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να συνεχιστούν οι ανασκαφές» στην περιοχή, αφού, «η αρχαιολογική σκαπάνη έδειξε ότι στο Διδυμότειχο Ν. Εβρου και συγκεκριμένα στην αρχαία Πλωτινούπολη βρίσκονται αρχαιολογικοί θησαυροί, που όταν έρθουν στο φως, εκτός των άλλων, θα καταστήσουν την πόλη και την περιοχή πόλο έλξης αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος».

«Μέχρι σήμερα όμως», συνεχίζουν οι βουλευτές, «το υπουργείο Πολιτισμού, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις διαφόρων κυβερνητικών παραγόντων, δε διέθεσε κανένα κονδύλι για να συνεχιστούν οι ανασκαφές και οι όποιες εργασίες έγιναν, ήταν με τη χρηματοδότηση μόνο του Δήμου Διδυμοτείχου. Δεδομένου ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να σταματήσουν οι ανασκαφές, ερωτάται ο κ. υπουργός εάν προτίθεται η κυβέρνηση να δώσει άμεσα τα κονδύλια που είναι απαραίτητα για να συνεχιστούν οι ανασκαφές στην Αρχαία Πλωτινούπολη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ