Κυριακή 9 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Τρύπια» η στέγη

Η βροχόπτωση των τελευταίων ημερών στη Λάρισα είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι αίθουσες και οι διάδρομοι του 9ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, Το εν λόγω σχολείο είναι παμπάλαιο - χρονολογείται από το 1928 - με πάρα πολλές φθορές και με «τρύπια στέγη» απ' όπου και εισέβαλαν τα νερά της βροχής. Παρ' όλα αυτά, οι αρμόδιοι του υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Λάρισας, όχι μόνο δεν έκαναν ό,τι χρειαζόταν για να κατασκευαστεί νέο και ασφαλές σχολείο, αλλά δε φρόντισαν καν να επισκευαστούν οι φθορές που είχε το παλιό.

Αυτή η απαράδεκτη και προκλητική αδιαφορία των αρμοδίων ανάγκασε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου να παρέμβει διοργανώνοντας Γενική Συνέλευση στην οποία αποφασίστηκε να γίνει κατάληψη του σχολείου, αύριο Δευτέρα, με αιτήματα την άμεση επισκευή του παλιού κτιρίου και τη δέσμευση των αρμοδίων φορέων για ανέγερση νέου.

Να σημειώσουμε ότι η Λάρισα είναι από τις πόλεις όπου υπάρχει μεγάλη έλλειψη σχολικών κτιρίων κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν διπλές βάρδιες σε πολλά σχολεία της πόλης. Και, βεβαίως, γι' αυτές τις ελλείψεις ευθύνονται οι κυβερνήσεις, αλλά και οι τοπικές αρχές που δεν τις πιέζουν όσο πρέπει για την επίλυση του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ