Τρίτη 11 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα... «μάτια» του Μετρό

Με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης παρακολουθούνται καθημερινά και σε κάθε τους κίνηση οι επιβάτες του μετρό. Η πλήρης παρακολούθηση επιβατών και εγκαταστάσεων γίνεται μέσω του Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό, το οποίο επισκέφθηκε χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπης. Το Κέντρο είναι στελεχωμένο με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, ενώ διαθέτει υπερσύγχρονο κλειστό σύστημα τηλεόρασης συνεχούς ροής με 416 κάμερες.

Μετά την ενημερωτική επίσκεψη στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας, ο Μ. Λιάπης παρείχε διαβεβαιώσεις για την «υψηλού επιπέδου ασφάλεια» τόσο των επιβατών όσο και των εγκαταστάσεων.

Στη συνέχεια, ο υπουργός συμμετείχε και ενημερώθηκε για τη δοκιμαστική λειτουργία και ένταξη στο δίκτυο του Μετρό των επτά νέων συρμών που θα φτάνουν μέχρι το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», δηλώνοντας ότι η διαδρομή Σύνταγμα - Αεροδρόμιο, μέσω του δικτύου του προαστιακού σιδηροδρόμου, θα παραδοθεί σε εμπορική χρήση στα μέσα του ερχόμενου Ιούλη. Η διαδρομή Σύνταγμα - Αεροδρόμιο υπολογίζεται σε 30 λεπτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ