Τρίτη 11 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Συγκέντρωση για την Παιδεία και τον πολιτισμό

Με κεντρικό σύνθημα «οφείλουμε να τους σταματήσουμε», η Δημοτική Ενωτική Κίνηση Χαϊδαρίου διοργανώνει σήμερα Τρίτη, 11 Μάη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής να ξεπουλήσει το δημοτικό θερινό κινηματογράφο «Ανοιξη» και να επιβάλλει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 8.30 μ.μ. στο δημαρχείο, όπου και θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο ο δήμαρχος θα διατυπώσει τις θέσεις του για το ξεπούλημα ουσιαστικά της Παιδείας και του πολιτισμού που δικαιούνται οι κάτοικοι της πόλης. Θυμίζουμε ότι παρόμοια προσπάθεια να παραχωρήσει σε ιδιώτη τον κινηματογράφο «Αλέκα», ο οποίος χρησιμοποιείται από τους δημότες - συλλογικούς και πολιτιστικούς φορείς, μαθητές, κλπ. - ως κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, είχε επιχειρήσει η Δημοτική Αρχή το περασμένο καλοκαίρι, κάτι που αποφεύχτηκε μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις των κατοίκων και της «Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης».

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η παράταξη καλεί το λαό της πόλης στη σημερινή συγκέντρωση και καταθέτει τις προτάσεις της: Η «Ανοιξη» να παραμείνει ως ο χώρος που φιλοξενεί την πολιτιστική δραστηριότητα της πόλης. Να μην επιβληθούν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και αυτοί να λειτουργήσουν σε κατάλληλους δημοτικούς χώρους - δηλαδή με τις αναγκαίες αίθουσες και αυλές - και όχι σε νοικιασμένα διαμερίσματα σε ορόφους πολυκατοικιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ