Τετάρτη 12 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής αγροτών της ΠΑΣΥ

Μήνυμα απειθαρχίας στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας τόσο από την ΕΕ όσο και από τα ντόπια κόμματα που την υπηρετούν, κάλεσε τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού Ηρακλείου να στείλουν ενόψει των ευρωεκλογών ο Σταύρος Σκοπελίτης, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο νομό.

Ο Σταύρος Σκοπελίτης, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, τη Δευτέρα το πρωί παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο, τονίζοντας ότι τα προβλήματα που ζουν καθημερινά οι αγρότες της χώρας μας δεν έπεσαν από τον ουρανό, δεν είναι της μοίρας τους, αλλά είναι δημιούργημα πολιτικών παρεμβάσεων που γίνονται τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια της ΕΕ. «Στόχος αυτής της πολιτικής - σημείωσε - είναι η καταστροφή των μικρών και μεσαίων αγροτικών νοικοκυριών, καθώς και η συγκέντρωση της παραγωγής της γης σε λίγα χέρια».

Στη συνέχεια το στέλεχος του Κόμματος περιόδευσε στο Συνεταιρισμό Αρχανών και Πεζών του νομού, όπου μίλησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καλώντας τους στις 13 Ιούνη να στηρίξουν και να δυναμώσουν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Το βράδυ ο Σταύρος Σκοπελίτης μίλησε σε εκδήλωση της ΠΑΣΥ με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Αρχανών που συμμετέχει στην ΠΑΣΥ από την ίδρυσή της με θέμα την πολιτική της ΕΕ και το ξεκλήρισμα των αγροτών, καθώς και την ανάγκη ανασυγκρότησης του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Στην εκδήλωση, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή πολλών αγροτών από διάφορες περιοχές του νομού, μίλησε επίσης ο Βαγγέλης Βαρδάκης, γεωπόνος, ερευνητής.

Στη συζήτηση που ακολούθησε εκφράστηκε απ' όλους η ανάγκη μιας αγωνιστικής αγροτικής συσπείρωσης, που στόχο της θα έχει να υπηρετήσει και να παλέψει τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών ενάντια στην επίθεση που δέχονται σήμερα τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους.

Γι' αυτό το λόγο για πρώτη φορά στο νομό αποφασίστηκε η συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής αγροτών Νομού Ηρακλείου της ΠΑΣΥ που θα έρθει σε επαφή με περισσότερους αγρότες, με σκοπό την οργάνωση και το συντονισμό των αγροτών, καθώς και την κλιμάκωση της αντίστασης και των αγωνιστικών κινητοποιήσεών τους από δω και πέρα.

Χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ περιόδευσε στο Λασίθι. Στις 11.30 το πρωί επισκέφτηκε την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιεράπετρας, ενώ τις 12.30 παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Το απόγευμα μίλησε σε συγκέντρωση στον Αγιο Νικόλαο, με κύριο θέμα την Κοινοτική Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και ειδικότερα με την παραγωγή ελαιολάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ