Τετάρτη 12 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Στο «Κομίτι» για οδηγίες

Στα γραφεία του σκληρού πυρήνα του εφοπλιστικού κεφαλαίου, των εφοπλιστών του Λονδίνου, βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης. Πρόκειται για την καθιερωμένη συνάντηση που έχει κάθε νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να πάρει ακριβείς εντολές ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει καλύτερα τα εφοπλιστικά συμφέροντα.

Αλλωστε, το σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε χτες από το ΥΕΝ σχετικά με τη σειρά των συναντήσεων που είχε ο υπουργός στο Λονδίνο, δεν... «κρύβει λόγια». Ετσι στη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε η Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Committee), ο υπουργός έκανε σαφές, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ότι «μέσα στο μεταβαλλόμενο και διεθνοποιημένο περιβάλλον της εμπορικής ναυτιλίας, χρειάζεται μια νέα ναυτιλιακή πολιτική που να έχει τους εξής στόχους: Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας, την προσέλκυση περισσότερων πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο, τη μετατροπή του Πειραιά σε ένα διεθνές ναυτιλιακό κέντρο όπου θα εγκατασταθούν και νέες ναυτιλιακές εταιρίες». Με άλλα λόγια, όσα υπερπρονόμια δεν πρόλαβε να δώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους εφοπλιστές, θα τα δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο υπουργός συναντήθηκε επίσης με τον γενικό γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού και με τον Βρετανό υπουργό Μεταφορών κ. Jamieson.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ