Τετάρτη 12 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
Κάλεσμα για ταξική ψήφο

Τελειώνουν σήμερα οι αρχαιρεσίες

Σήμερα το βράδυ ολοκληρώνονται οι εκλογές της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων που θα αναδείξουν τη νέα διοίκηση και αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Οι λιθογράφοι μπορούν να ψηφίζουν στα γραφεία του σωματείου, Αριστοτέλους 11-15, από τις 8.30 το πρωί μέχρι και τις 8.30 το βράδυ.

Ο Ενιαίος Αγωνιστικός Συνδυασμός Λιθογράφων, έχει απευθύνει με τη διακήρυξή του κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου για μαζική συμμετοχή στις εκλογές και υπερψήφισή του. Να συσπειρωθούν στο σωματείο και να δυναμώσουν τα ταξικά χαρακτηριστικά του, ώστε να συνεχίσει στην ίδια αγωνιστική ρότα την αντίσταση στην επίθεση κυβέρνησης - εργοδοτών και Ευρωπαϊκής Ενωσης στα δικαιώματά τους. Να αποδείξουν, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, ότι «οι εργάτες στις γραφικές τέχνες εκτός από αγωνιστικό παρελθόν έχουν και πρωτοπόρο μέλλον».

Ο συνδυασμός επισημαίνει στη συνέχεια, ότι η γενικότερη εφαρμοζόμενη εργοδοτική και κυβερνητική πολιτική, έχει τις επιπτώσεις της και στον κλάδο καθώς και το προηγούμενο δίχρονο προχώρησαν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις με τις συγχωνεύσεις, εξαγορές, απολύσεις, μη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων κ.ά. Ταυτόχρονα, η συγκέντρωση σε ολοένα και λιγότερα χέρια του ελέγχου του κλάδου, αύξησε την εντατικοποίηση, το κλείσιμο επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα νέες απολύσεις, ανεργία, ανατροπή εργασιακών σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ