Τετάρτη 12 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
Απάντησαν με απεργία στην τρομοκρατία

Από τη χτεσινή απεργία των φαρμακεργατών
Από τη χτεσινή απεργία των φαρμακεργατών
Καθολικά συμμετείχαν στη χτεσινή 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στις συνεταιριστικές αποθήκες των φαρμακοποιών «Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αττικής ΣΥΝΠΕ» στο Περιστέρι και στη «Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη ΑΕ» στον Αλιμο, που είχε κηρύξει το Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού Αθήνας. Εστειλαν έτσι αγωνιστική απάντηση στην εργοδοσία που τους έσυρε χτες στα δικαστήρια για να κηρύξει την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική. Ταυτόχρονα, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα, διεκδικώντας αύξηση 10% στους μισθούς, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, επίδομα 5% πολυετούς προϋπηρεσίας κ.ά.

Η εργοδοσία από νωρίς το πρωί έξω από τις δύο αποθήκες, αλλά και αργότερα το μεσημέρι στο δικαστήριο, ακολούθησε την ίδια αδιάλλακτη τακτική, προκαλώντας τους εργαζόμενους. Βλέποντας στην αρχή ότι κανένας εργαζόμενος δεν περνάει την είσοδο, κάλεσε τους συνδικαλιστές και τους κατέθεσε νέα πρόταση για αυξήσεις 7% για μισθούς μέχρι 1.000 ευρώ και 6% για τους υπόλοιπους. Δηλαδή, μόλις 0,5% επιπλέον από τις αρχικές αυξήσεις που είχε προτείνει (6,5% και 5,5% αντίστοιχα). Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι αυτές οι αυξήσεις είναι ψίχουλα μπροστά στις ανάγκες τους και τις αρνήθηκαν. Η απάντηση της εργοδοσίας όμως ήταν να τους εκβιάσει, διαμηνύοντας ότι δεν μπορεί να δώσει τίποτα παραπάνω και αν δεν τις δεχτούν θα δώσει τις αυξήσεις που θα προβλέπει η νέα ΕΓΣΣΕ.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε λίγη ώρα αργότερα στο δικαστήριο όπου εκδικάστηκε η αγωγή της εργοδοσίας για να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Στο χώρο έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί οι εργαζόμενοι και από τις δύο αποθήκες και μετά το τέλος της δίκης σε κοινή συνέλευση που έκαναν αποφάσισαν να εξουσιοδοτήσουν τις διοικήσεις Συνδικάτου και Ομοσπονδίας Φαρμάκου να αποφασίσουν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, αν η εργοδοσία συνεχίσει την ίδια στάση.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού Αθήνας καταγγέλλει τη διοίκηση του συνεταιρισμού των φαρμακοποιών που κατέφυγε στα δικαστήρια, για να ποινικοποιήσει την απεργία. Οι εργαζόμενοι, σημειώνει, παρά την τρομοκρατία και τις πιέσεις που ασκήθηκαν συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στα δικαστήρια, δηλώνοντας αποφασισμένοι, ανεξάρτητα από την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Τέλος, το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να είναι σε ετοιμότητα και να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ