Σάββατο 6 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΥΕΦΑ
Δυσκολότερα δε γινόταν...

Μεγαθήρια στο δρόμο Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟ, αφού θα βρουν στο δρόμο τους Γιουβέντους, Μονακό και Λα Κορούνια αντίστοιχα

Στα... βαθιά καλούνται να «κολυμπήσουν» οι τρεις εναπομείναντες εκπρόσωποι της χώρας μας στο διευρυμένο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Μετά τη χτεσινή κλήρωση, για να βρεθούν στην επόμενη φάση του θεσμού, πρέπει να ξεπεράσουν «ψηλά εμπόδια». Ο Ολυμπιακός τη Γιουβέντους, ο Παναθηναϊκός τη Λα Κορούνια και η ΑΕΚ τη Μονακό. Οι δύο πρώτοι στις 25/11, εντός και εκτός αντίστοιχα, η τρίτη στις 23/11 εντός - με τους επαναληπτικούς στις 9/12.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και έτσι ο Ολυμπιακός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα βρει στο δρόμο του τη Γιουβέντους. Πέρσι οι Ιταλοί ήταν αυτοί που γέλασαν τελευταίοι (έστω και δύσκολα)... φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ο σκόρερ του Ολυμπιακού στο περσινό παιχνίδι του Ντέλε Αλπι, Ανδρέας Νινιάδης, αρκέστηκε να πει: «Πάρα πολύ δύσκολη κλήρωση. Η Γιουβέντους είναι πιο δυνατή από πέρυσι».

Ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, Ρομπέρτο Μπέτεγκα, τόνισε: «Είναι δύσκολη κλήρωση. Μπορούσαμε να κληρωθούμε με ευκολότερο αντίπαλο, καθώς ξέρουμε τον Ολυμπιακό και μας ξέρει. Πέρυσι έγιναν δύο σκληρά παιχνίδια, όπου η πρόκριση κρίθηκε στα τελευταία λεπτά. Γνωρίζουμε ότι η ελληνική ομάδα ενισχύθηκε με τους Τζιοβάνι και Ζάχοβιτς, αλλά κι εμείς δεν πάμε πίσω. Καλό για μας ότι ο επαναληπτικός θα γίνει στο Ντέλε Αλπι και πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα προκριθούμε». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προπονητή της Γιουβέντους, Κάρλος Αντζελότι, μετά την κλήρωση: «Είναι δύσκολος αγώνας, σε δύσκολο κλίμα. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον Ολυμπιακό. Μπορεί να έχασε Ιβιτς και Γεωργάτο, αλλά έχει Τζιοβάνι, Ζάχοβιτς».

Οπως και την περίοδο '93 - '94 έτσι και τώρα στον «ευρωπαϊκό δρόμο» της ΑΕΚ βρέθηκε η Μονακό. Η παράδοση των «κιτρινόμαυρων» είναι αρνητική, αφού στις ως τώρα τρεις συναντήσεις των δύο συλλόγων επικράτησε μόνο φέτος, στο φιλικό προετοιμασίας. Παρ' όλα αυτά στελέχη και των δύο πλευρών, έπλεξαν το εγκώμιο της αντιπάλου τους και μοίρασαν τις πιθανότητες πρόκρισης. Ο τεχνικός διευθυντής των Μονεγάσκων, ο Τιερί Μπιανκερί, ανέφερε: «Σεβόμαστε την ΑΕΚ και τη θεωρούμε ομάδα υψηλής αξίας. Οπως είναι για την Ισπανία η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα και για την Πορτογαλία για παράδειγμα η Μπενφίκα και η Πόρτο, έτσι είναι για την Ελλάδα η ΑΕΚ. Πολλά πράγματα δε γνωρίζουμε πέρα από το φιλικό που παίξαμε το καλοκαίρι στο Σιστερό. Θα "ανακαλύψουμε" την ΑΕΚ εντός των προσεχών ημερών, αφού θα την παρακολουθήσουμε αγωνιζόμενη. Γνωρίζω ότι διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, διεθνείς και μεγάλης αξίας. Πρόκειται για ένα ζευγάρι απόλυτης ισορροπίας που οι πιθανότητες πρόκρισης είναι απολύτως μοιρασμένες».

Από την πλευρά του ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς επισήμανε: «Ολες οι ομάδες σε αυτή τη φάση είναι γνωστές, με μικρές διαφορές στη δυναμικότητά τους. Η επιθυμία μου ήταν να αποφύγουμε τη Ρόμα και τη Μονακό. Η γαλλική ομάδα με την οποία τελικά κληρωθήκαμε είναι μια κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, μια ποιοτική ομάδα, που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Γαλλία. Με τη Μονακό συναντηθήκαμε το καλοκαίρι, σε μια αναμέτρηση από την οποία αναδειχτήκαμε νικητές. Ωστόσο ήταν ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας και αυτό δε μετράει πολύ, αν και είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι παίκτες μου γνωρίζουν τους αντιπάλους. Θεωρώ ότι η Μονακό έχει το καλύτερο επιθετικό δίδυμο στη Γαλλία, με την παρουσία των Τρεζεκέ και Σιμόνε. Και οι δύο ομάδες έχουν πιθανότητες για την πρόκριση και θέλω να πιστεύω ότι θα αγωνιστούμε χωρίς κόμπλεξ και στα δύο παιχνίδια».

Το ρόλο ενός πετυχημένου «ματαντόρ» καλούνται να παίξουν στον Παναθηναϊκό. Η ισπανική Ντεπορτίβο Λα Κορούνια αποτελεί «επικίνδυνο ταύρο» και η ελληνική ομάδα θα 'χει πολύ δύσκολο έργο. Ο Γιάννης Κυράστας αντιμετώπισε με συγκρατημένη... ψυχραιμία την κλήρωση: «Από τη στιγμή που μπήκαμε στο γκρουπ των αδυνάτων, ξέραμε ότι θα έχουμε ισχυρό αντίπαλο. Είναι νωρίς ακόμα να εκφράσουμε πλήρη άποψη. Πρέπει να μελετήσουμε τη Λα Κορούνια καλά». Ενώ ο Στράτος Αποστολάκης ανέφερε: «Πρόκειται για πολύ δυνατή ομάδα η οποία στηρίζεται κυρίως στους Βραζιλιάνους της». Από την άλλη ο διευθυντής στο γραφείο Τύπου της ισπανικής ομάδας, Σίρο Λόπεζ, δήλωσε: «Δεν είναι εύκολη κλήρωση. Δεν ξέρω πολλά για την κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός φέτος, αλλά η ελληνική ομάδα έχει γνωστό όνομα στην Ευρώπη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ