Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Στημένοι» αγώνες

«Πέφτουν κεφάλια» στην Ιταλία μετά το σκάνδαλο που προέκυψε και το οποίο έχει να κάνει με την εμπλοκή 12 ποδοσφαιρικών συλλόγων, μεταξύ των οποίων και ομάδες της Α΄ κατηγορίας, σε «στημένους» αγώνες.

Ο πρώτος σύλλογος που αντέδρασε ήταν η Σιένα, που έθεσε εκτός ομάδας τον Ρομπέρτο Ντ' Αβέρσα και τον Νικόλα Βέντολα, ενώ ποινές για τους δύο αναμένονται και από την Αθλητική Δικαιοσύνη. Στην όλη υπόθεση έχει εμπλακεί και το όνομα του τερματοφύλακα της Σιένα, Τζενερόσο Ρόσι, για τον οποίο λέγεται ότι υπάρχουν πολλές ενοχοποιητικές κασέτες, που έχει στα χέρια της η Αστυνομία.

Σε αυτές, ο Ρόσι, που μιλά με τον συμπαίκτη του Ντ' Αβέρσα, ακούγεται να προβλέπει ακριβώς τα αποτελέσματα πέντε αγώνων, ενώ σε κάποια άλλη συνομιλία του, τηλεφωνική πάντα, ο τερματοφύλακας μιλά για την πιθανότητα να «βγάλει» 30.000-40.000 ευρώ από παιχνίδια.

Ενας από τους αγώνες για τους οποίους υπάρχουν υποψίες, είναι και αυτός της Κιέβο με τη Σιένα που τέλειωσε 1-1 την 1η του Μάρτη και για τον οποίο ο Ρόσι ακούγεται στην κασέτα να λέει ότι «όλα έχουν συμφωνηθεί για να σωθεί ο τεχνικός της Κιέβο, Λουίτζι Ντελ Νέρι».

Οι 12 εμπλεκόμενοι σύλλογοι είναι οι Σιένα, Κιέβο, Βερόνα, Λέτσε, Ρετζίνα, Ασκολι, Πιατσέντζα, Καταντζάρο, Κροτόνε, Φερμάνα, Λουμετσάνε, Τάραντο και Τόρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ