Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Δεκάδες οι νεκροί

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.--

«Πάνω από τριάντα» είναι οι νεκροί των συγκρούσεων που εκδηλώνονται το τελευταίο 48ωρο στη βόρεια πόλη της Νιγηρίας Κάνο μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών κατοίκων της περιοχής. Σύμφωνα με τις νιγηριανές αρχές, ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων ήταν χριστιανοί, όπως και οι περισσότεροι από τους χιλιάδες κατοίκους της πόλης που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των επιθέσεων.

Η εξέλιξη σε μία από τις πολυπληθέστερες μουσουλμανικές χώρες του κόσμου είναι ανησυχητική, καθώς έπεται των πολύνεκρων συγκρούσεων μεταξύ των κοινοτήτων Τάροκ (χριστιανοί) και Φουλάνι (μουσουλμάνοι) που σημειώθηκαν προ δύο βδομάδων στην κεντρική πόλη Γέλουα με αποτέλεσμα το θάνατο έως και 600 ανθρώπων!

Η κυβέρνηση του νιγηριανού Προέδρου Ολουσενγκούν Ομπασάντζο χαρακτήρισε τα αιματηρά γεγονότα στο Κάνο σαν «ατυχή επανάληψη» των βίαιων συμπλοκών στη Γέλουα, ωστόσο, φαίνεται αδύναμη να ελέγξει τις φαινομενικά θρησκευτικού χαρακτήρα αιματηρές συγκρούσεις που μοιάζει να μεταλαμπαδεύονται πλέον και σε άλλες περιοχές της Νιγηρίας (ως επί το πλείστον μουσουλμανικής χώρας) όπου διαβιούν μειονότητες χριστιανών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ