Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΠΑΛ
Επιτυχής η απεργία

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.--

Ολοκληρώθηκε χτες η διήμερη γενική απεργία που είχε κηρύξει η αντιπολίτευση στο Νεπάλ, η οποία οδήγησε και πάλι στην «παράλυση» κάθε δραστηριότητας στη χώρα, ενώ οι διαδηλώσεις με κεντρικό αίτημα την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα, που έχει καταλύσει ο μονάρχης Γκιανέντρα από το 2002, συνεχίζονταν.

Ο ίδιος ο ινδουιστής μονάρχης επρόκειτο χτες να δεχτεί σε κατ' ιδίαν συναντήσεις τρεις πρώην πρωθυπουργούς, για να συζητήσει την κρίση. Τα πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης, από την πλευρά τους, περιλαμβανομένων του Κογκρέσου και του ΚΚ Νεπάλ/Ενωμένου Μαρξιστικού Λενινιστικού, αρνούνται να διαπραγματευτούν ξεχωριστά τον τρόπο επίλυσης της κρίσης.

Ο ηγέτης του μαοϊκού αντάρτικου, Πρατσάντα, παρενέβη χτες στις εξελίξεις, δίνοντας γραπτή ανακοίνωση στην οποία εκτιμά ότι η παραίτηση του πρωθυπουργού Θάπα ήταν «πολιτικό τέχνασμα του παλατιού», για να αποκλιμακώσει τις διαδηλώσεις.

Στο μεταξύ, στο συνεχιζόμενο εμφύλιο, σε δύο ένοπλες συγκρούσεις σε διαφορετικά τμήματα της χώρας, αναφέρονταν 16 θάνατοι μαοϊκών σε μία μάχη και 23 σε μία δεύτερη, το βράδυ της Τρίτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ