Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Ο λαός της Κούβας θα νικήσει

Ανακοίνωση - καταγγελία των νέων και βάρβαρων μέτρων της αμερικανικής κυβέρνησης και κάλεσμα αλληλεγγύης στο λαό της Κούβας, του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, το οποίο έχει ως εξής:

«1. O Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης καταδικάζει την ωμή και απροκάλυπτη επέμβαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ στα εσωτερικά της Δημοκρατίας της Κούβας με τη λήψη των νέων αναμενόμενων σκληρών και βάρβαρων μέτρων.

Μέτρων που περιλαμβάνονται στην έκθεση της "Επιτροπής Αρωγής για μια Ελεύθερη Κούβα", που μοναδικό σκοπό έχουν, όπως ανακοίνωσε, ο Αμερικανός Πρόεδρος "την επιτάχυνση της ημέρας ανατροπής της επαναστατικής κυβέρνησης".

2. Το σχέδιό τους συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όχι μόνο των 11 εκατομμυρίων Κουβανών με στόχο την παράδοσή τους από την πείνα και τις ασθένειες, αλλά συνιστούν και παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών των ΗΠΑ κουβανικής καταγωγής καθώς τους περιορίζει κατά πολύ τη δυνατότητα επίσκεψης και αρωγής. Η έκθεση αυτή αποτελεί "εγχειρίδιο της στρατηγικής για την ανατροπή της επαναστατικής κυβέρνησης του σοσιαλιστικού κοινωνικού συστήματος". Αποβλέπει στην αύξηση της υποστήριξης και χρηματοδότησης των εσωτερικών μισθοφορικών αντεπαναστατικών δυνάμεων. Την ένταση της διεθνούς καμπάνιας πίεσης, απομόνωσης και παραπληροφόρησης. Τον πολλαπλασιασμό των τρόπων και μεθόδων του πολέμου προπαγάνδας, μεταδόσεις δολίου και ανατρεπτικού περιεχομένου. Την κατασκοπία και υπονόμευση των δημοκρατικών κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής, με σκοπό την αποστασιοποίησή τους από τη Δημοκρατία της Κούβας. Τη λήψη μέτρων οικονομικής φύσης, που στόχο έχουν τις σοβαρές συνέπειες στην οικονομία της χώρας.

3. Αυτή, η χωρίς προσχήματα επιθετική πολιτική, που λίγο απέχει από την κήρυξη πολέμου, δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των διεθνών σχέσεων των κρατών. Ομως ας είναι βέβαιοι οι ιμπεριαλιστές πως ο ηρωικός κουβανικός λαός, συσπειρωμένος γύρω από την κυβέρνησή του και με τη βοήθεια της Διεθνούς Αλληλεγγύης θα αποκρούσει και αυτή, όπως και τόσες άλλες στα 45 χρόνια της νικηφόρας επαναστατικής πορείας του. Ο λαός της Κούβας θα νικήσει. Η αλληλεγγύη των λαών και των κινημάτων είναι στο πλευρό και συστρατεύονται στον αγώνα του.

Ζήτω η Επαναστατική Κούβα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος (2019-12-31 00:00:00.0)
Εκδήλωση για την Κουβανική Επανάσταση (2014-02-01 00:00:00.0)
Σταθερά αλληλέγγυοι με το Κομμουνιστικό Κόμμα και το λαό της Κούβας (2012-12-29 00:00:00.0)
Καταδικάζει την ωμή και απροκάλυπτη επέμβαση (2008-05-23 00:00:00.0)
«Χρειάζεται την αλληλεγγύη των λαών του κόσμου» (2004-05-13 00:00:00.0)
«Μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός τους» (2004-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ