Κυριακή 16 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση - συζήτηση για το ποδόσφαιρο

Συζήτηση για το ποδόσφαιρο διοργανώνει αύριο η ΚΟ Πειραιά

Sportidea

Συζήτηση για το ποδόσφαιρο διοργανώνει αύριο η ΚΟ Πειραιά
Η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του KKE, στα πλαίσια της πολιτικής της δράσης, διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση για να παρουσιάσει τις θέσεις του Κόμματος για το ποδόσφαιρο. Στόχο μας να συσπειρωθούν ευρύτερες δυνάμεις, που θα παλέψουν για το δικαίωμα όλων στην άθληση. Στην εκδήλωση, που θα γίνει αύριο Δευτέρα, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα συμβουλίων του Δημαρχείου Νίκαιας (Γρεβενών 6), θα παρουσιαστούν οι θέσεις του Κόμματος για το ποδόσφαιρο. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γεράσιμος Αραβανής, υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις, ερωτήσεις και συζήτηση.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από την κεντρική παρουσίαση των θέσεών μας για τον αθλητισμό, «προχωράμε» με τις θέσεις μας για το ποδόσφαιρο. Θέλουμε να γίνουν γνωστές οι απόψεις μας για το πώς βλέπουμε την κατάσταση του ποδοσφαίρου σήμερα, τι μπορεί να αλλάξει και με ποιον τρόπο. Μιλάμε για μια διαδικασία διεκδικήσεων, για το δυνάμωμα του αθλητικού - ποδοσφαιρικού κινήματος στον Πειραιά, που θα βάζει στόχους και θα τους παλεύει στα «ίσα». Ενάντια στη λογική αποδοχής αυτής της κατάστασης (απόλυτη εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου), στις απόψεις ότι δεν αλλάζουν αυτές οι σάπιες καταστάσεις μέσα στο ποδόσφαιρο. Ενάντια στις διάφορες «Κασσάνδρες», περί ουτοπίας των στόχων, αλλά και του αγώνα που έχει ξεκινήσει και δίνεται, για να αλλάξουν τα πράγματα στο πειραιώτικο ποδόσφαιρο.

Η ΚΟΠ, αντίθετα από όλους αυτούς, γνωρίζει ανθρώπους με πλήρη ανιδιοτέλεια και αγάπη για το ποδόσφαιρο, πραγματικούς υπηρέτες του, να συνθλίβονται στη μέγκενη των οικονομικών προβλημάτων. Βλέπει τη δίψα πάνω από 10.000 αθλητών - ποδοσφαιριστών και την ανάγκη εκατοντάδων άλλων νέων, συνολικά στον Πειραιά, να παίξουν μπάλα. Επίσης, βλέπουμε μια κατάσταση που έχει φτάσει στο απροχώρητο, εδώ και χρόνια, για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ενώ από την άλλη διπλο-τριπλοχαρίζονται εκατομμύρια ευρώ στις ΠΑΕ από την πολιτεία. Διαπιστώνουμε εκατοντάδες αθλητές να στοιβάζονται σε ελάχιστα γήπεδα.

Γι' αυτούς τους λόγους, καλούμε όλο τον πειραιώτικο λαό, να συμβάλει στην ανατροπή της «γκρίζας» πραγματικότητας, με την προσωπική του παρουσία και τη δραστηριοποίησή του. Γιατί το ποδόσφαιρο και η σωτηρία του είναι υπόθεση όλων των Πειραιωτών. Είναι μια ανοιχτή πρόσκληση στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, προπονητές, ποδοσφαιριστές, παράγοντες, ΚΦΑ, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, απλούς φιλάθλους, στη νεολαία. Συνολικότερα, σε όλους αυτούς που έχουν όφελος από ένα υγιές ποδόσφαιρο, χωρίς παράγκες, ντοπαρισμένους ποδοσφαιριστές, βία στα γήπεδα.


Δημήτρης ΚΥΖΙΛΗΣ
Υπεύθυνος Αθλητικού Τμήματος της ΚΟΠ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ