Πέμπτη 20 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΕΛΑ - ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ
Συνδέει τρομοκρατικές οργανώσεις με μυστικές υπηρεσίες

Με την απουσία βασικού μάρτυρα κατηγορίας, συνεχίστηκε χτες η δίκη του ΕΛΑ στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Συγκεκριμένα, ο Γ. Δημητρόπουλος, μέσω φαξ, ενημέρωσε το δικαστήριο ότι αδυνατεί να προσέλθει λόγω προβλήματος υγείας και πως επιβεβαιώνει το περιεχόμενο της κατάθεσής του στις διωκτικές αρχές.

Ο Γ. Δημητρόπουλος ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην ένοπλη επίθεση κατά του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Ραφτόπουλου, τον Ιούνη του 1987, ενέργεια την ευθύνη της οποίας είχε πάρει η «1η Μάη». Στην προανάκριση, ο μάρτυρας είχε υποστηρίξει ότι είδε στον τόπο της επίθεσης το αυτοκίνητο του κατηγορούμενου Μ. Κασίμη. Οι δυο ιατροδικαστές, που με εντολή του δικαστηρίου επισκέφτηκαν τον μάρτυρα, αποφάνθηκαν ότι είναι σε θέση να καταθέσει και το δικαστήριο θα ορίσει σήμερα την ημερομηνία κατάθεσής του.

Στη χτεσινή διαδικασία στο ακροατήριο ο Γ. Ραφτόπουλος επανέλαβε τα περί παρακολούθησής του από την ΚΥΠ εκείνο το χρονικό διάστημα, δήλωσε ότι θεωρεί πως υπήρχαν σχέσεις μυστικών υπηρεσιών με την τρομοκρατία και κατήγγειλε την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ την περίοδο του 1987 για συγκάλυψη των γεγονότων της επίθεσης εναντίον του.

Ακόμα, αμφισβήτησε την κατάθεση που είχε δώσει σε αστυνομικούς την 1η Ιούλη 1987, λίγο μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Σε αυτήν ανέφερε ότι οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο μάρκας «Λάντα» χρώματος πορτοκαλί. Ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας, Γ. Δημητρόπουλος, έχει ισχυριστεί ότι είδε ένα κόκκινο «Σκόντα», ενώ έχει δώσει στις αρχές αριθμό κυκλοφορίας που αντιστοιχούσε στο ΙΧ του Μ. Κασίμη. Η συνήγορος Α. Ζορμπαλά επισήμανε ότι η κατάθεση αυτή δόθηκε μετά από άδεια του θεράποντος ιατρού, ενώ ο Σ. Φυτράκης επισήμανε ότι ο Γ. Ραφτόπουλος δεν την αμφισβήτησε ούτε το 1992, ούτε το 1995 που είχε κληθεί να καταθέσει σε ανακριτή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Σ. Καμπάνης επισήμανε πως ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, σε όλη τη διαδρομή της κατάθεσής του, στηρίζει την άποψή του για τον τρόπο που έγινε η επίθεση εναντίον του, στην κατάθεση του Γ. Δημητρόπουλου. Ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλοι μάρτυρες που κάνουν λόγο για πορτοκαλί «Λάντα», οι δύο από αυτούς, μάλιστα, είναι αυτόπτες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αμφισβητούν μάρτυρα που καταθέτει ως αυτόπτης (2004-05-22 00:00:00.0)
Αναγνώριση κατόπιν επίμονων ερωτήσεων (2004-05-21 00:00:00.0)
Δεν αναγνώρισαν κανέναν (2004-05-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ