Πέμπτη 20 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξουδετερώθηκε βόμβα στο Ελληνικό

Βόμβα μικρής ισχύος εξουδετέρωσαν πυροτεχνουργοί της Ελληνικής Αστυνομίας, χτες στις 3:10 το μεσημέρι στο Ελληνικό. Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος κάτω από σταθμευμένο αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία της «ROVER» στη διασταύρωση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Θράκης.

Προχτές, στις 12:35 τα μεσάνυχτα άγνωστος τηλεφώνησε σε τηλεοπτικό σταθμό και απογευματινή εφημερίδα, προειδοποιώντας για ύπαρξη βόμβας στο συγκεκριμένο σημείο, σημειώνοντας ότι «δεν είναι φάρσα». Παρά την επέμβαση και τον έλεγχο του σημείου που υποδείχτηκε επί τρεις ώρες από άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και εκπαιδευμένα σκυλιά, δε βρέθηκε τίποτα. Χτες το μεσημέρι όμως, υπήρξε και δεύτερο τηλεφώνημα στην ίδια εφημερίδα, που υπογράμμιζε ότι η βόμβα είναι εκεί. «Δεν τη βρήκατε», είπε ο άγνωστος.

Ετσι, οι αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν ξανά και την εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη. Πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για σοβαρή περίπτωση, ούτε μπορεί να συνδυαστεί με τις επιθέσεις κατά του Τμήματος Ασφαλείας της Καλλιθέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ