Πέμπτη 20 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Ανυπακοή στην «ανθυγιεινή» πολιτική της ΕΕ

Εκδήλωση της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Υγεία που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ στο Δημοτικό Θέατρο την περασμένη Δευτέρα 17 Μάη. Εγινε συζήτηση για τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας στο νησί με συμμετοχή των εκπροσώπων φορέων που παραβρέθηκαν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ο πρόεδρος της ΕΓΣΥΚ Α. Γεωργόπουλος, εκπρόσωποι εργατικών και συνταξιοδοτικών σωματείων, εκπρόσωπος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μ. Γισδάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Κερκυραίων Χ. Μάστορας και Δήμου Μελιτειέων Α. Καλησπεράτης, ο γιατρός Α. Σούφης και πλήθος κόσμου. Την ομιλία της εκδήλωσης από μέρους της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ έκανε ο Δημήτρης Πιτσιάβας, ενώ παραβρέθηκε και μίλησε ο Θ. Γουλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ανέπτυξε την πρόταση του ΚΚΕ για ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, που να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες με εργατικό - κρατικό έλεγχο. Τόνισε ότι το ΚΚΕ επιβεβαιώνεται για τα όσα είχε επισημάνει από την αρχή της αναδιάρθρωσης στο χώρο της Υγείας. Είχε προειδοποιήσει για το βαθύ ταξικό, αντιλαϊκό χαρακτήρα της και τη σχέσης της με τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. «Οταν όλοι αναλώνονταν ή συμφωνούσαν σε επουσιώδεις πλευρές της, π.χ. αν θα υπάρχει ΠΕΣΥ στην περιφέρεια Ιονίων ή όχι, το ΚΚΕ επέμενε "να δείχνει το δάσος", την ουσία της μεταρρύθμισης, τα θεμελιακά ζητήματα στα οποία πρέπει να στραφεί η προσοχή του λαού για να οργανώσει με επιτυχία τον αγώνα του» υπογράμμισε ο ομιλητής.

Ο Δ. Πιτσιάβας υπογράμμισε πως η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ ακολουθεί την πεπατημένη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Οι επερχόμενες ευρωεκλογές είναι μία ευκαιρία να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ΕΕ οι εργαζόμενοι, η αγροτιά και τα λαϊκά στρώματα του νομού, να δηλώσουν ανυπακοή υπερψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ