Κυριακή 23 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Δε συμμετέχουν κορυφαίοι στη Λιβύη

Ενώ η Λιβύη παραχωρεί βίζα στους Ισραηλινούς, εκείνοι περιέργως ...αντιδρούν

Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντρών, Μοχάμεντ Καντάφι (γιος του Προέδρου της χώρας Μοαμάρ Καντάφι), δήλωσε ξεκάθαρα στους δημοσιογράφους ότι δεν αναφέρθηκε για πρόσκληση σε συγκεκριμένους σκακιστές κάποιας χώρας, αλλά ότι η πρόσκληση συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντρών της Λιβύης είναι ανοιχτή για όλους τους σκακιστές! Παρά τη θερμή υποδοχή αυτής της απόφασης από το σκακιστικό κόσμο, ακούστηκαν ...ισραηλινές αντιδράσεις για τη μη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στο μεταξύ, κορυφαίοι του παγκόσμιου σκακιού, συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού παγκόσμιου πρωταθλητή Ρουσλάν Πονομαριόφ (καθώς και οι Κάρποβ, Μπαρέεβ, Σβίντλερ, Χάλιφμαν και Σίροβ) δε θα αγωνιστούν στη Λιβύη, διαμαρτυρόμενοι γιατί από τη γνωστή «Συμφωνία της Πράγας» ο Κασπάροβ έχει το πλεονέκτημα να αγωνιστεί απευθείας του χρόνου με το νέο πρωταθλητή κόσμου.

Και να σκεφτεί κανείς ότι η «Συμφωνία της Πράγας» θεωρήθηκε η Ενωση και η Ειρήνευση του Παγκόσμιου Σκακιού. Δύο και πλέον χρόνια εκκρεμούν οι αγώνες Πονομαριόφ - Κασπάροβ και Κράμνικ - Λέκο.


26 χρόνια Διεθνές Τουρνουά «Ικαρος». 20 χρόνια σκακιστική στήλη στο «Ριζοσπάστη». Παράλληλες προσπάθειες για την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού!
26 χρόνια Διεθνές Τουρνουά «Ικαρος». 20 χρόνια σκακιστική στήλη στο «Ριζοσπάστη». Παράλληλες προσπάθειες για την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ