Πέμπτη 20 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Κινητοποιήσεις για ουσιαστικές αυξήσεις

Αποφάσεις για συμμετοχή στη στάση εργασίας στις 27 Μάη παίρνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία

Μάχη για τη μαζική συμμετοχή των χιλιάδων ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας στην 4ωρη στάση εργασίας (12 μ - 4 μμ), την Πέμπτη 27 Μάη και στην 24ωρη απεργία στις 17 Ιούνη δίνουν οι ταξικές δυνάμεις. Οι εργαζόμενοι του κλάδου δίνουν έναν σημαντικό και αποφασιστικό αγώνα, διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Ταυτόχρονα δίνουν μια απάντηση στην εργοδοτική πρόκληση, όπως αυτή εκφράστηκε την περασμένη εβδομάδα, οπότε η εργοδοσία πρότεινε 4% αύξηση στους μισθούς πείνας των 612 ευρώ μεικτά και Ολυμπιακό επίδομα το «γενναίο»... ποσό των 75 ευρώ, μόνο για τον Αύγουστο!

Στην Αθήνα, απόφαση για 4ωρη στάση εργασίας (12μ - 4μμ), στις 27 Μάη και 24ωρη απεργία στις 17 Ιούνη, πήρε ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας. Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας καλεί στη συγκέντρωση που διοργανώνει στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ για την ακόμα καλύτερη προετοιμασία των κινητοποιήσεων καλεί τα μέλη του σε γενική συνέλευση την Τρίτη, 25 Μάη, στις 4.30 το απόγευμα στο Θέατρο Ακάδημος. Ηδη, αποφάσεις για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις έχουν πάρει τα σωματεία στα ξενοδοχεία «Μετροπόλιταν», «Ιντερκοντινένταλ», «Αθενς Πλάζα», ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται αποφάσεις και από άλλα σωματεία.

Απόφαση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις πήρε το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας. Σε 4ωρη στάση εργασίας (12 μ - 4 μμ) στις 27 Μάη και 24ωρη απεργία στις 17 Ιούνη θα προχωρήσουν και οι εργαζόμενοι στη Ζάκυνθο, με απόφαση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σερβιτόρων και Εργατών Ξενοδοχείων του νομού. Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνει και η Τοπική Γραμματεία ΠΑΜΕ Ζακύνθου.

Η παράταξη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Επισιτισμού - Τουρισμού» με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι η πολιτική αυτή που υποδεικνύεται από το μεγάλο κεφάλαιο και εφαρμόζεται πιστά από τις κυβερνήσεις, πρέπει να ανατραπεί με ταξικούς αγώνες. «Προϋπόθεση γι' αυτό - συνεχίζει - είναι η συμμετοχή μας στον αγώνα, η ταξική μας ενότητα, η αποφασιστικότητά μας. Μόνο έτσι θα διασφαλίσουμε τις κατακτήσεις μας, θα βελτιώσουμε τη ζωή μας».

Η ΔΑΣ καταγγέλλει την αντιλαϊκή πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, της κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Τονίζει ότι η πολιτική των εργοδοτών και της κυβέρνησης είναι οι αιτίες των προβλημάτων. «Μας θέλουν, υπογραμμίζει, δούλους. Θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, θέλουν την κατάργησή τους».

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ πρωτοστατούν στην οργάνωση των κινητοποιήσεων για να «γίνει ο αγώνας υπόθεση των εργαζομένων. Αυτή είναι η δύναμή μας. Αυτό θα συμβάλει στην αποτελεσματικότητα της πάλης μας και θα βάλει εμπόδια στην τακτική του συμβιβασμού, της υποχώρησης που ακολουθεί η πλειοψηφία της διοίκησης της ομοσπονδίας». Καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν και να διεκδικήσουν: υπογραφή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κατώτερο μισθό 1.100 ευρώ, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, μείωση των ωρών εργασίας με 35ωρο, 5ήμερο, 7ωρο κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ