Πέμπτη 20 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΟΕ - ΟΛΜΕ
Αντιδράσεις για τις ρυθμίσεις - εμπαιγμό

Για εμπαιγμό κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, αναφερόμενες στις ρυθμίσεις για πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τη στιγμή που το υπουργείο Παιδείας δηλώνει ότι είναι δείγμα «κοινωνικής ευαισθησίας».

Η ΔΟΕ, όπως και η ΟΛΜΕ, εκτιμά πως αποτελεί συνέχιση του εμπαιγμού και απόδειξη ότι η κυβέρνηση «δεν έχει την πολιτική βούληση να απαντήσει θετικά στα μεγάλα ζητήματα του κλάδου». Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες εκτιμούν ότι παραμένει η εργασιακή ομηρία και η ρύθμιση για την απορρόφηση μέχρι το σχολικό έτος 2007 όσων θα έχουν συμπληρώσει 30 μήνες προϋπηρεσία στις 30 Ιούνη 2004, αφορά στην πραγματικότητα μικρό αριθμό αναπληρωτών και κανένα δάσκαλο, δεδομένου ότι το σύνολο αυτών που έχουν την 30μηνη προϋπηρεσία θα διορίζονταν ούτως ή άλλως με το ποσοστό του 40% επί των ετήσιων διορισμών.

Η ΔΟΕ μάλιστα εκφράζει την επιφύλαξη για το αν το τελικό κείμενο του σχεδίου νόμου θα περιορίσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό εκείνων που τελικά θα διοριστούν, καθώς δεν υπήρξε καμία δέσμευση για τον αριθμό των διορισμών τα επόμενα χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι στο νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες, προβλέπεται επίσης η παράταση του προγράμματος Ολυμπιακή Παιδεία για ένα ακόμα χρόνο με το υπουργείο να υπόσχεται προφορικά να το εντάξει ως μάθημα στα σχολεία με προσλήψεις κατά προτεραιότητα όσων έχουν ήδη υπηρετήσει ως αναπληρωτές στο πρόγραμμα. Επίσης περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων στη Β΄ Λυκείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ