Πέμπτη 20 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ
Στόχος οι αγωνιστικές προοπτικές του κλάδου

Την απροκάλυτπη επίθεση σε βάρος της ομοσπονδίας από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Κίνηση» του «Συν», καταγγέλλει με επιστολή του ο Γιώργος Τριγάζης, πρώην αντιπρόεδρος και γραμματέας της Ομοσπονδίας

Η επίθεση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στην Ομοσπονδία Γάλακτος -Τροφίμων - Ποτών βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά την αλλαγή των συσχετισμών υπέρ των ταξικών δυνάμεων στο πρόσφατο Συνέδριο. Ετσι, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Κίνηση (ΣΥΝ) σε πλήρη σύμπνοια, σέρνουν την Ομοσπονδία στα δικαστήρια και προσπαθούν να ακυρώσουν τα αποτελέσματα του συνεδρίου.

Σ' αυτές τις εξελίξεις αναφέρεται με επιστολή του στο «Ρ» ο Γιώργος Τριγάζης, διατελέσας πρόεδρος και γραμματέας του σωματείου της ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ για πάνω από μια δεκαετία, αντιπρόεδρος και γραμματέας του κλαδικού Σωματείου Ζύθου, Ποτών, Τροφίμων, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας για πάνω από 8 χρόνια και αντιπρόεδρος του ΤΕΑΠΟΖΟ.

Μεταξύ άλλων, ο συνδικαλιστής υπογραμμίζει πως με την προσφυγή τους για την ακύρωση του συνεδρίου, οι συγκεκριμένες παρατάξεις που συγκρότησαν μάλιστα κοινό ψηφοδέλτιο, στις αρχαιρεσίες, στοχεύουν στην ανακοπή της αγωνιστικής πορείας των Σωματείων μελών, μελών της διοίκησης και του προεδρείου στο οποίο αρνήθηκαν να συμμετέχουν.

Οι «συνάδελφοι» αυτοί όμως - σημειώνει ο συνδικαλιστής - δε λένε κουβέντα, για το πώς ο εκλεγμένος αντιπρόσωπός τους, από το νόθο γι' αυτούς συνέδριο της Ομοσπονδίας, που θέλουν να ακυρώσουν, πήρε μέρος στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Πώς το συνέδριο της Ομοσπονδίας γι' αυτούς είναι νόθο, αλλά ο εκλεγμένος αντιπρόσωπός τους παίρνει μέρος στο συνέδριο της ΓΣΕΕ; Αυτός τι είναι;

Ουσιαστικά - τονίζει ο Γ.Τριγάζης - το ζητούμενο γι' αυτούς και της προσφυγής που έκαναν, είναι οι καρέκλες και στόχος τους οι αγωνιστικές προοπτικές που ανοίγονται για τον κλάδο.

Καλεί δε, τους συνδικαλιστές των τριών παρατάξεων να απαντήσουν: Πότε αγωνίστηκαν κατά του εργατοπατερισμού; Πού ήταν και τι έκαναν όταν ο Καρακίτσος δε μας έγραφε στο ΕΚΑ κι το επί χρόνια στέλεχος και εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ Παπαδάκης μας αρνήθηκε την εγγραφή στην Ομοσπονδία; Από πού βγάζουν τα συμπεράσματα ότι υπάρχουν 60 μόνο εργαζόμενοι στη Θεσσαλία, με την ειδικότητα του εμφιαλωτή, όταν σκόπιμα αποσιωπούν ότι στη Θεσσαλία λειτουργούν πολλές επιχειρήσεις; Από πότε οι εργαζόμενοι πρέπει να δηλώνουν τη διεύθυνση κατοικίας τους; (Οι εποχές του Συνδικαλιστικού της Ασφάλειας έχουν περάσει...).

Για ποια κομματικοποίηση μιλάνε οι καταγγέλλοντες Τζανιδάκης, Γεωργόπουλος, Λιβέρης, Σταυρόπουλος, Νικολάου; Γιατί συμμετείχαν στο προεδρείο της Ομοσπονδίας, όταν καθαίρεσαν το προεδρείο που πρώτη δύναμη ήταν η ΔΑΣ; Οι συγκεκριμένοι εμφανίζονται και «προστάτες» του δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι και των σωματείων. Τους ρωτώ, λοιπόν, πότε υποστήριξαν τους εργαζόμενους; Πότε τάχτηκαν αλληλέγγυοι με τα αιτήματά τους; Πότε διεκδίκησαν;

Ο «συνάδελφος» Νικολάου τι ακριβώς θέλει και επιδιώκει; Ο κ. Νικολάου που εκπροσωπεί τον ΣΥΝ έκανε τον αντισύνεδρο, γιατί διαφορετικά δε θα εκλεγόταν αντιπρόσωπος. Ας δηλώσει δημόσια η ηγεσία του ΣΥΝ, συμφωνεί και επικροτεί τις ενέργειές του;

Κλείνοντας την επιστολή του ο Γ. Τριγάζης προτείνει: Να πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των σωματείων, για να γίνει ενημέρωση και να αποφασίσουν για τις Συλλογικές Συμβάσεις, καθώς και αγωνιστικό πρόγραμμα για κάθε απόπειρα κατάργησης κεκτημένων. Εκεί, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο που οι συγκεκριμένοι θέλουν θολό, για να μπαίνουν εμπόδια στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμία νομιμοποίηση σε νόθους και εργοδότες στο συνέδριο της ΓΣΕΕ (2019-03-05 00:00:00.0)
Εξω η νοθεία από τα Συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο! (2018-06-16 00:00:00.0)
Μεθοδεύει νόθα συνέδρια, με τους εργαζόμενους στο σκοτάδι (2018-02-23 00:00:00.0)
Οργιο νοθείας στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων (2007-02-27 00:00:00.0)
Να μη γίνει το παράνομο συνέδριο (2005-09-10 00:00:00.0)
Ακυρώθηκε το νόθο συνέδριο (1999-03-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ