Παρασκευή 21 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνεχίζονται οι λαθροχειρίες

Το 'χουμε ξαναγράψει. Απ' όσα έχει πει η κυβέρνηση της ΝΔ -τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά - και τα ελάχιστα που έχει κάνει μέχρι σήμερα, σ' ένα και μόνο πράγμα διαφέρει απ' αυτά, που έλεγε και έκανε η απελθούσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: Στην εξαγγελία, περί νοικοκυρέματος, των δημοσίων οικονομικών, την εγκατάλειψη των λαθροχειριών και των ταχυδακτυλουργιών.

Διαβάστε τώρα κι ένα πρώτο δείγμα από την υποτιθέμενη εφαρμογή της εξαγγελίας. Τις προάλλες, ο υπουργός Οικονομίας παρουσίασε την εξαμηνιαία έκθεση του υπουργείου, για το τρέχον έτος. Σύμφωνα με αυτήν, ο ρυθμός ανάπτυξης θα επιβραδυνθεί στο 3,7% από 4,3% το 2003. Η ιδιωτική κατανάλωση θα αυξηθεί κατά 3,2% έναντι 3,5% τον περασμένο χρόνο. Οι ελληνικές εξαγωγές προβλέπεται να αυξηθούν κατά 4,8%, έναντι 5,8% το 2003. Τα έσοδα από τον τουρισμό αναμένεται να αυξηθούν κατά 4% έναντι 8% που προβλέπονταν το 2003.

Κι ενώ, όπως βλέπει ο καθένας, οι προαναφερόμενοι δείκτες είναι χειρότεροι από τους περσινούς. Ενώ, οι πάντες λένε, ότι με την ολοκλήρωση και μόνο των ολυμπιακών έργων, γύρω στους 60.000 με 70.000 εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα θα βρεθούν χωρίς δουλιά το φθινόπωρο, η έκθεση του υπουργείου προβλέπει μείωση της ανεργίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ