Παρασκευή 21 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΣΕΕ
Στο φόντο των οξυμένων προβλημάτων

Στην απόρριψη της τακτικής και των θέσεων της πλειοψηφίας της διοίκησης καλεί η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» ενόψει της ΓΣ την Κυριακή

Τις αρνητικές συνέπειες της πρασινογάλαζης πολιτικής, που εφαρμόζεται υπό την υψηλή καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, βιώνουν δεκάδες χιλιάδες μικροί έμποροι, σε αντίθεση με τα λίγα «αφεντικά» του εμπορίου, που καταλαμβάνουν διαρκώς μεγαλύτερα μερίδια της αγοράς. Σε αυτές τις συνθήκες θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή η τακτική Γενική Συνέλευση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), της οποίας η διοίκηση, κατά πλειοψηφία, χαιρέτισε την εκλογή της νέας κυβέρνησης και συναινεί στη συνέχιση της πολιτικής που πλήττει την πλειοψηφία των εμπόρων.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» (ΑΣΕ), που υποστηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ, έχει επανειλημμένα καταγγείλει την τακτική της πλειοψηφούσας ΔΑΚΜΜΕ, που συνεπικουρείται από την ΠΑΣΚΕΒΕ και την ΑΣΚΜΜΕ, και ενόψει της Γενικής Συνέλευσης καλεί τους αντιπροσώπους να καταψηφίσουν τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό σαν ένα πρώτο βήμα στον αγώνα που θα ανατρέψει την εφαρμοζόμενη πολιτική. Η ΑΣΕ έχει σταθερό μέτωπο εναντίωσης στη λογική του «ευρωμονόδρομου», υποστηρίζοντας ότι αυτός δοκιμάστηκε και είχε ως αποτέλεσμα την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και την καταστροφή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Η παρέμβαση της ΑΣΕ στη Γενική Συνέλευση θα επικεντρωθεί επίσης στην καταδίκη της κοινής πολιτικής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στο φορολογικό, στο Ασφαλιστικό, την Υγεία, αλλά και στους τομείς που έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων και με τις διευκολύνσεις προς τους μεγαλεμπόρους.

Η ΑΣΕ έχει κατ' επανάληψη εντοπίσει τη συνυπευθυνότητα της πλειοψηφίας στη διοίκηση της ΕΣΕΕ για την πολιτική που ασκείται και την ταύτισή της με τους εκπροσώπους των μεγαλοεπιχειρηματιών, τον ΣΕΒ, τον ΣΕΛΠΕ και τον ΣΕΣΜΕ, ενώ κατακρίνει: τη θέση της πλειοψηφίας ότι η «ελεύθερη αγορά» είναι εθνικός στόχος, αλλά και μονόδρομος. Τη χρησιμοποίηση του «κοινωνικού διαλόγου» ως μεθόδου για την ευκολότερη επικράτηση των στρατηγικών επιλογών του μεγάλου κεφαλαίου. Την προώθηση της πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, των προσφορών και των τιμών κάτω του κόστους. Την υποστήριξή της στη μείωση των ανώτερων φορολογικών συντελεστών και όχι στην κατάργηση της συνάφειας, των ανέλεγκτων χρήσεων, της υπερφορολόγησης των συνεταιρισμών. Την υποστήριξή της στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, την ενοχοποίηση των αυξήσεων των μισθών για τον πληθωρισμό και την υπογραφή της επαίσχυντης Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ