Παρασκευή 21 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Η «μαύρη μέρα» της ΕΕ

Τη χτεσινή μέρα, 20 Μάη 2004, ο ελληνικός λαός πρέπει να τη θυμάται όταν φτάσει μπροστά στην κάλπη των ευρωεκλογών. Ηταν μια μέρα που έπεσαν μαζωμένα πολλά μαύρα μαντάτα προερχόμενα από τις Βρυξέλλες, προσφέροντας όμως ταυτόχρονα την ευκαιρία να φανεί το πραγματικό, αντιλαϊκό και βάρβαρο, πρόσωπο της ΕΕ. Σημειώστε: Πρώτον, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που βάζει υπό «καθεστώς επιτήρησης»(!) τη χώρα μας, επειδή το δημοσιονομικό έλλειμμα ξεπέρασε το 3%... Τέτοιο έγκλημα. Δεύτερον, η Κομισιόν, πάλι, έδωσε το «πράσινο φως» για την καλλιέργεια μεταλλαγμένων, ξεκινώντας από το καλαμπόκι. Τρίτον, από τις Βρυξέλλες και πάλι, ήρθε η αναγνώριση των πτυχίων που χορηγούν τα διάφορα Κέντρα Ελεύθερων Σπουδών και η εξομοίωση περίπου με τα πτυχία των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Τέταρτον, - φαινομενικά άσχετο με τα παραπάνω, αλλά στην πραγματικότητα τα περικλείει και τα αναδεικνύει - η Κομισιόν και οι κυβερνήσεις της ΕΕ δεν ψέλλισαν μια λέξη αποδοκιμασίας και καταγγελίας για το μακέλεμα του ιρακινού και του παλαιστινιακού λαού, επιβεβαιώνοντας τη συνενοχή τους στα εγκλήματα της νέας τάξης.

Συμπέρασμα; Η ΕΕ είναι μηχανισμός των πολυεθνικών και του πολέμου, φύσει και θέσει εχθρός των λαών. Μόνο αν ενισχυθούν οι δυνάμεις της αντίστασης και της ανατροπής υπάρχει ελπίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ