Κυριακή 23 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Ευρωεκλογές...

Μπροστά στις επερχόμενες ευρωεκλογές είναι ωφέλιμη η υπενθύμιση ατοπημάτων πολιτικής αγραμματοσύνης που ειπώθηκαν και έγιναν από το καλοκαίρι του 1992 που η Βουλή των Ελλήνων επικύρωσε τη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Μάαστριχτ) με την αποδοχή των ελληνικών κομμάτων πλην Λακεδαιμονίων (ΚΚΕ). Από τότε έμελλε κάθε κριτική κατά των ευρωενωσίτικων ενεργειών των ελληνικών κομμάτων να αντιμετωπίζεται ως διάσταση έναντι της θέλησης της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων που, πράγματι, είχε ψηφίσει τα ευρωλάγνα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ.

Ετσι, ένα γεγονός, αυτό της επιλογής ψήφισης των κομμάτων που καθορίζεται και επηρεάζεται από ένα σύνολο αλληλοσυμπλεκόμενων εθνικών και διεθνών προβλημάτων, απλουστεύεται στις συμπληγάδες της ευρωενωσίτικης παραχάραξης. Ηχεί ακόμη στη μνήμη η αγωνιώδη πρόταση των Λακεδαιμόνων (ΚΚΕ) στην κοινοβουλευτική συζήτηση του 1992 που ζητούσε, τουλάχιστον, να εξεταστεί η Συνθήκη στις συγκεκριμένες κραυγαλέες περιπτώσεις που εθίγοντο αρνητικά βασικά εθνικά ζητήματα και να ζητηθεί η εξαίρεσή τους στην εφαρμογή. Η απάντηση εν σώματι των ευρωλάγνων ναιναίδων ήταν τόσο αμετροεπής που δεν εδέχοντο την παραμικρή αμφιβολία διατύπωση και στο ελάχιστο αρθρίδιο της Συνθήκης. Ηταν η εποχή των «ενόψει του 2000» με πρωτοστάτες μουσικάντηδες τους συνεχώς εκσυγχρονιζόμενους και μηδέποτε εκσυγχρονισμένους της παλαιοκομματικής αριστερής δογματίλας.

Ηταν τόσο συνεπείς και ειλικρινείς στις ευρωλάγνες απόψεις τους που ντρεπόντουσαν να ομιλούν για Ευρωπαϊκή Ενωση και την ονομάζουν γενικώς «Ευρώπη» και «Ευρωπαϊκή προοπτική». Φαίνεται ότι κάτι ήξεραν ή φανταζόντουσαν για τις προθέσεις του δυτικο-ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού έναντι της υπόλοιπης ηπείρου. Από τότε πάρθηκαν πολλά μέτρα κι αποφάσεις παρόντος και μέλλοντος σε όλο το κοινωνικό φάσμα των χωρών - μελών ώστε οι λαοί να έχουν ήδη γευτεί ένα αρνητικό κομμάτι (υγεία, παιδεία, εργασία, ασφάλεια, εθνική υπόσταση, λαϊκές δημοκρατικές ελευθερίες κλπ.) της υπαρκτής Ευρωπαϊκής Ενωσης του κεφαλαίου και του μιλιταρισμού. Ειδικά η Ελλάδα μετρά τη νεοταξίτικη ευρωπαΐζουσα απειλή στην πιθανή μετατόπιση των ανατολικών και βορείων συνόρων της «επί το δυτικότερον» και «επί το νοτιότερον» ως... αμοιβή για τη μανιώδη προσήλωσή της στα «κοινοτικά κεκτημένα».

Οι ίδιοι άνθρωποι που πρωτοστάτησαν στη χαμερπή ευρωενωσίτικη υποταγή του 1992 και δώθε, εξακολουθούν να παρουσιάζουν το σαρκίο τους χωρίς εθνική και κοινωνική ντροπή. Τα ίδια κόμματα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, που χρεώνονται αυτή την εθνική κατάντια, ζητούν ξεδιάντροπα την ψήφο του λαού. Ενας λαός εκβιαζόμενος και χιλιοπροδομένος εξακολουθεί να τους ανέχεται κι εκείνους να επικαλούνται αυτή την ανοχή της ανημπόριας ως αποδοχή ενός αντίστοιχου πολιτικού ρόλου της ελληνικής αστικής τάξης, μιας κοινωνικής τάξης εθισμένης στην οικονομία της επιχειρηματικής βούτας και της αρπαχτής.

Μπροστά στην εθνικά ανεπαρκή και αμετροεπή συμπεριφορά των ευρωλάγνων ναιναίδων, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, σκέπτεται κανείς ότι οι Πηλιογούσηδες και οι Νενέκοι περίσσεψαν κι ότι εκεί που οπλαρχηγοί και καπεταναίοι κρεμούσαν ντουφέκια και σπαθιά, τώρα οι γύφτοι κρεμάνε τα νταούλια. Στην παρούσα συγκυρία των ευρωεκλογών, οι ελεύθερα σκεπτόμενοι Ελληνες υποχρεούνται να μετρηθούν με το μέτρο της Ιστορίας όσο κι αν αυτό πονέσει.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ