Σάββατο 22 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας...

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.--

Πρόγραμμα για την καταπολέμηση της φτώχειας, της ανεργίας και την ανάπτυξη του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας για τουλάχιστον 7.700.000 Αφρικανούς αλλά και των ξένων επενδύσεων παρουσίασε χτες ο (επανεκλεγείς πρόσφατα) Πρόεδρος της Ν. Αφρικής Τάμπο Μπέκι.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε χτες συμπεριλαμβάνει την παροχή καθαρού τρεχούμενου νερού σε όλα τα νοικοκυριά μέχρι το 2009 και ηλεκτρισμού έως το 2012.

«Ας δουλέψουμε γι' αυτό το συμβόλαιο με το λαό για να χτίσουμε μία καλύτερη Νότια Αφρική και έναν καλύτερο κόσμο» σημείωσε ο Τ. Μπέκι παρουσιάζοντας χτες το κυβερνητικό του πρόγραμμα στο νοτιοαφρικανικό Κοινοβούλιο.

Απευθυνόμενος στα 5.300.000 Νοτιοαφρικανών που είναι φορείς και ασθενείς με AIDS, ο Μπέκι ανακοίνωσε πως από τον ερχόμενο Μάρτη άλλοι 53.000 νοσούντες Νοτιοαφρικανοί θα έχουν πρόσβαση στο εθνικό πρόγραμμα χορήγησης σύγχρονων πολυφαρμάκων για την αντιμετώπιση της ασθένειας.

Οσον αφορά στην εγκληματικότητα που εξακολουθεί να κυμαίνεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ν.Αφρικής, ο Μπέκι ανακοίνωσε την πρόσληψη περισσότερων από 12.000 αστυνομικών αξιωματούχων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και τη συγκρότηση ειδικού σώματος της αστυνομίας για τη δίωξη σοβαρών εγκλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ