Κυριακή 23 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο «ντορό» του Τζανακούλη

Κι άλλος δήμος - μετά το Δήμο Λάρισας που, όπως αποκάλυψε το «Ρ», το πρωτοξεκίνησε - αποφάσισε ν' ασφαλίσει το σύνολο των μαθητών της περιοχής του σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία. Πρόκειται για το Δήμο Κάρλας του νομού Μαγνησίας, ο οποίος, με πρωτοβουλία του δημάρχου, ασφάλισε, για ένα χρόνο, τους 520 μαθητές, που φοιτούν στον παιδικό σταθμό, στα νηπιαγωγεία, στα δημοτικά σχολεία, στα γυμνάσια και το λύκειο.

Το γεγονός ότι λίγες μέρες μετά τη Λάρισα παρόμοιο «κρούσμα» εμφανίζεται στη Μαγνησία, δείχνει πως δεν έχουμε να κάνουμε με μεμονωμένο περιστατικό, που μπορεί και να οφείλεται και σε κάποια «φαεινή ιδέα» ενός δημάρχου, αλλά, μάλλον, πρόκειται για σχέδιο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών να μπουν, ορμητικά και μαζικά, σ' ένα χώρο που είναι ασφαλιστικά «παρθένος» και πληθυσμιακά τεράστιος. Αποδεικνύεται, ακόμα, ότι υπάρχουν δήμαρχοι - όπως ο Κ. Τζανακούλης της Λάρισας, ο Ν. Αντωνάκης της Κάρλας και ποιος ξέρει πόσοι άλλοι - που δέχονται προθύμως το ρόλο του «πλασιέ», βοηθώντας να πετύχει ο στόχος που δεν είναι άλλος από την υπονόμευση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης για ν' ανοίξει ο δρόμος της ολοκληρωτικής άλωσής της από το μεγάλο κεφάλαιο.

Κι όσο δεν εκδηλώνονται σοβαρές λαϊκές αντιδράσεις, τόσο θ' αυξάνονται οι δυνατότητες και οι πιθανότητες επίτευξης αυτού του στόχου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ