Τετάρτη 26 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
«Σοβαρεύουν τα πράγματα»

Αρχίζει και επίσημα σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για τη συμμετοχή της Εθνικής μας στα τελικά του EURO 2004, με τη συγκέντρωση της «γαλανόλευκης» αποστολής. Χτες ο Ρεχάγκελ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία περιέγραψε το στόχο και πώς αυτός θα επιτευχθεί.

Αφού δήλωσε χαρούμενος που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, πρόσθεσε: «Τελείωσε η πλάκα, τώρα ξεκινάει η δουλιά. Θα δουλέψουμε πολύ. Θα προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο. Ζητούμενο είναι να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας. Κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Για μας είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε και να παρουσιαστούμε στην καλύτερη δυνατή μας κατάσταση. Εχουμε μαζέψει πληροφορίες για τους αντιπάλους. Ελπίζω αυτό το υλικό να το αξιοποιήσουμε. Πιστεύουμε ότι θα είμαστε καλοί αντίπαλοι και στα τρία παιχνίδια, εφόσον οι ποδοσφαιριστές είναι υγιείς και δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Παίζουμε με εξαιρετικές ομάδες και μάλιστα ξεκινάμε με την Πορτογαλία. Στον πρώτο αυτό αγώνα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη που έγιναν στο β' ημίχρονο με την Ολλανδία. Ολοι περιμένουν πολλά από εμάς και πρέπει να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα σωστά αυτά τα 90 λεπτά».

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας επισήμανε ακόμα μια σημαντική παράμετρο: «Ως τώρα μαζευόμασταν 3 - 4 μέρες. Οταν είσαι σε μια ομάδα για 20 - 25 μέρες πρέπει ο καθένας να κάνει το καλύτερο δυνατό, για να λειτουργήσει η ομάδα. Η λέξη - κλειδί είναι πειθαρχία». Παραδέχτηκε επίσης ότι «είναι πρόβλημα όταν κάποιοι δεν έχουν παίξει για καιρό. Αλλά πρέπει ν' αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Στο πρώτο παιχνίδι δε θα μπορούν να κρατηθούν» ανέφερε γελώντας. Χαρακτήρισε τη διένεξη που δημιουργήθηκε στους παίχτες της ΑΕΚ «θέμα νούμερο ένα» και συμπλήρωσε: «Είμαι σίγουρος ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα. Η Εθνική πρέπει να μένει ανεπηρέαστη από τα σωματειακά. Οταν ο κόσμος βλέπει το παιχνίδι κανείς δε θα ενδιαφέρεται γι' αυτά. Είναι μικρότητες που θα έχουν ξεχαστεί. Λέξη - κλειδί για όλους είναι η συναισθηματική νοημοσύνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ