Τετάρτη 19 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο πατριωτισμός των κομμουνιστών

Ηακροαματική διαδικασία φανέρωσε ότι οι κατηγορίες δεν ήταν ακλόνητες... Η καταδικαστική απόφαση, όμως, για τον Ζαχαρία Καρακίτσιο, που σύρθηκε στα δικαστήρια με στημένες κατηγορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, ήταν δεκάμηνη φυλάκιση εξαγοράσιμη προς 1.500 δραχμές την ημέρα! Οι μηνύσεις που υπέβαλαν οι κομμουνιστές, θύματα του βάρβαρου ξυλοδαρμού, δεν εξετάστηκαν ακόμα από τις δικαστικές αρχές. Η συγκεκριμένη απόφαση κινείται στα πλαίσια της επιχείρησης που έντεχνα έχει «στήσει» η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να θέσει σε παρανομία το δικαίωμα του ανθρώπου να αγωνίζεται. Η υπεράσπιση της ειρήνης και της εθνικής ανεξαρτησίας ποινικοποιούνται με τρόπο που από τη μια πλευρά προκαλεί το κοινό αίσθημα και από την άλλη δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά. Η κρατική τρομοκρατία προσπαθεί να κάμψει το φρόνημα όποιου αγωνίζεται, προσπαθεί να πατάξει με κάθε τρόπο το δικαίωμα ή ακόμα καλύτερα την υποχρέωση που έχει ο κάθε πατριώτης να υπερασπιστεί την πατρίδα του, την απεμπλοκή της χώρας του από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Μπροστά στην επιχείρηση καταδίκης και φίμωσης του πατριωτικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, ο ελληνικός λαός καλείται να υπερασπιστεί την ειρήνη. Εχει την υποχρέωση, απέναντι στην ανθρώπινη υπόσταση, να μπει φραγμός στα σχέδια της «νέας τάξης πραγμάτων». Κανένας μας δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος, όταν βλέπει γύρω του να δολοφονούνται άνθρωποι, επειδή «τόλμησαν» να αντιταχθούν στα σχέδια της ιμπεριαλιστικής μηχανής. Κανένας μας, αν θέλετε, δεν έχει το δικαίωμα να παραμένει αδρανής και θεατής θλιβερών γεγονότων. Το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της πατρίδας μας έχει αποδείξει μέσα από την αγωνιστική στάση του ότι δεν πτοείται και δεν τρομοκρατείται από στημένες δίκες και καταδίκες, από «εμπνευσμένα» προβοκατόρικα σχέδια. Δεν ξεχνά, και γι' αυτό συνεχίζει να αγωνίζεται, ότι ο πατριωτισμός των Ελλήνων έχει και στο παρελθόν ...«δικαστεί» και σε κάποιες των περιπτώσεων «καταδικαστεί», από κάποιους δικαστές που επέδειξαν «υπερβάλλοντα» ζήλο! Καταδικαστικές αποφάσεις, που η ιστορική εξέλιξη των γεγονότων ανέτρεψε από μόνη της.

Σήμερα η προσπάθεια «ενοχοποίησης» του πατριωτικού αισθήματος γνωρίζει νέες μεγάλες και... ένδοξες στιγμές. Σήμερα ουσιαστικά παράνομη είναι η ελληνική κυβέρνηση, η οποία παραβιάζει απροκάλυπτα και χωρίς κανένα δισταγμό το Σύνταγμα και αυτούς ακόμα τους νόμους της, και όχι ο ελληνικός λαός. Εκτός νόμου κινούνται οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης που επιτρέπουν την παράνομη διέλευση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από το έδαφος της χώρας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όχι το λαϊκό κίνημα που διαδηλώνει για να μη μετατραπούν οι παραλίες της Ελλάδας σε αμερικανοκρατούμενες ζώνες.

Πραγματικοί ένοχοι είναι οι κυβερνώντες και οι ηγήτορες της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συστρατεύονται με τα σχέδια των ΝΑΤΟικών επικυρίαρχων και συνδράμουν, με τον τρόπο αυτό, στη δολοφονία των λαών της Βαλκανικής και στον κατακερματισμό των γειτονικών χωρών. Ο πραγματικός ένοχος, λοιπόν, πρέπει να αναζητηθεί στα υπουργικά γραφεία... Εκεί που υπογράφονται συνθήκες που βάζουν ταφόπλακα στην ειρήνη. Στα Υπουργικά Συμβούλια που εγκρίνονται οι δαπάνες για τη μετακίνηση ελληνικών στρατιωτικών σωμάτων σε διάφορα σημεία του πλανήτη, για να παίξουν το ρόλο του «χωροφύλακα». Στις συσκέψεις των αρχηγών κρατών, εκεί που «παζαρεύεται» η εθνική κυριαρχία, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος των λαών... Και όχι ανάμεσα στους κομμουνιστές και τους προοδευτικούς ανθρώπους που αγωνίζονται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ