Τετάρτη 19 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο η ορκωμοσία της νέας Βουλής

Ξεκινά το Σάββατο η τριήμερη συζήτηση επί των προεκλογικών δηλώσεων

Στο Κοινοβούλιο επικεντρώνεται τις αμέσως επόμενες μέρες το μετεκλογικό πολιτικό ενδιαφέρον, με κορυφαία στιγμή την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, που θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα.

Αύριο Πέμπτη, στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Βουλής, θα τελεστεί η ορκωμοσία των νεοεκλεγέντων βουλευτών παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου, ενώ μεθαύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής καθώς και των υπολοίπων τεσσάρων αντιπροέδρων του Σώματος. Οπως έχει ανακοινωθεί, το κυβερνών κόμμα θα προτείνει εκ νέου για τη θέση του Προέδρου τον Απόστολο Κακλαμάνη.

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων ξεκινά το Σάββατο, με την ομιλία του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη, όπου θα ανακοινωθούν οι άξονες της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ στη συζήτηση που θα ακολουθήσει τις επόμενες δύο μέρες, θα πάρουν το λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί, καθώς και υπουργοί και βουλευτές. Να υπενθυμίσουμε ότι η καινούρια Βουλή είναι αναθεωρητική και έτσι στην πρώτη της σύνοδο (η λήξη της οποίας θα καθοριστεί με απόφαση του προεδρείου) υποχρεούται να θέσει σε ψηφοφορία όλες τις αναθεωρητέες συνταγματικές διατάξεις, όπως αυτές κρίθηκαν στις διαδικασίες αναθεώρησης της προηγούμενης Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ