Τετάρτη 19 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκκληση της «Δημοκρατικής Μέριμνας»

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Συμπαράστασης στα θύματα Πολιτικής Δίωξης «Δημοκρατική Μέριμνα», απευθυνόμενη σ' όλους τους Ελληνες δημοκράτες, υπογραμμίζει τα παρακάτω:

Αξιότιμοι κύριοι,

Πραγματοποιώντας και φέτος την πασχαλινή μας οικονομική εξόρμηση, προς άντληση πόρων για την ενίσχυση των θυμάτων πολιτικών διώξεων που περιθάλπουμε, για τις γιορτές του Πάσχα που έρχονται, απευθυνόμαστε πάλι σε σας, που χρόνια τώρα ενισχύετε την προσπάθειά μας.

Οπως σας είναι γνωστό, από την πολύχρονη επαφή μας μαζί σας υπάρχουν ακόμα πολλοί αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης, αλλά και άλλα θύματα πολιτικών διώξεων, που κατά τη διάρκεια των πολύχρονων αγώνων τους για την ελευθερία και τη δημοκρατία έχασαν τις δουλιές τους, την υγεία τους από τις τρομακτικές διώξεις που δέχτηκαν, με συνέπεια σήμερα - όσο απίστευτο κι αν φαίνεται αυτό - να στερούνται κάθε πόρου ζωής και ασφαλιστικής κάλυψης και να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης σε βαθιά πλέον γεράματα.

Δυστυχώς, η υλική αποκατάσταση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ετσι το βάρος της περίθαλψής τους έχει αναλάβει εδώ και 25 χρόνια το Σωματείο μας, που με πενιχρά οικονομικά μέσα προσπαθεί να καλύψει τις πολλές ανάγκες τους, με μικρά οικονομικά βοηθήματα και παροχή στοιχειώδους φαρμακευτικής και ιατρικής περίθαλψης σε μηνιαία βάση.

Το χρέος αυτό, που επί χρόνια εκπληρώνει η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ», απαιτεί οικονομικούς πόρους, που με τις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολο να εξευρεθούν. Γι' αυτό και για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών των εορταστικών ημερών του Πάσχα οργανώνουμε και εφέτος την καθιερωμένη πασχαλινή οικονομική εξόρμηση.

Είναι καταστατικό χρέος μας να μην αφήσουμε κανέναν από τους ανθρώπους που περιθάλπουμε χωρίς ένα πιάτο ζεστό φαγητό, χωρίς μια ανθρώπινη ζεστή παρουσία. Είναι χρέος μας επιτακτικό έως ότου τουλάχιστον η πολιτεία εκπληρώσει το δικό της χρέος, αποκαθιστώντας τους υλικά και αίροντας μία πελώρια αδικία εις βάρος τους.

Αναγγέλλοντάς σας μ' αυτό το γράμμα μας την εξόρμησή μας αυτή, σας ζητάμε να μας συμπαρασταθείτε και παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες να μας προσφέρετε τη δυνατότητα να καλύψουμε - όσο είναι δυνατό - τις γιορταστικές ανάγκες του Πάσχα, των ανθρώπων που περιθάλπουμε, εκπληρώνοντας έτσι όχι μόνο ένα ανθρωπιστικό, αλλά και ένα δημοκρατικό χρέος.

Με τη βεβαιότητα ότι κι αυτή τη φορά θα υπάρξει από μέρους σας πρόθυμη ανταπόκριση, σας ευχαριστούμε προκαταβολικά και σας ευχόμαστε καλό Πάσχα.

Με πολλή τιμή

Ο πρόεδρος

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Η γεν. γραμματέας

ΔΑΝΑΗ ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΗΜ.: Προσφορές γίνονται δεκτές στα γραφεία του Σωματείου μας (Ακαδημίας 78, τηλ. 3822.776) και στην Εθνική Τράπεζα στο λογαριασμό 129/480210/14.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ