Τετάρτη 19 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Στον αέρα η μετεγκατάσταση στα Σπάτα

Στον αέρα εξακολουθεί να παραμένει η μετεγκατάσταση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) στο νέο αεροδρόμιο Σπάτων, μόλις δέκα μήνες και κάτι από την προγραμματισμένη έναρξη λειτουργίας του.

Από τα 34 δισ. δρχ. της κρατικής αποζημίωσης που θα χορηγηθεί στην ΟΑ για την «έξωσή της» από το Ελληνικό, μέχρι στιγμής έχουν εκταμιευτεί μόνο τα 8,5 δισ. δρχ., ενώ η βρετανική διοίκηση του εθνικού αερομεταφορέα προχώρησε στη σύναψη δανείου 33,5 δισ. δρχ., υποθηκεύοντας τα υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας, αλλά και όσα αποκτήσει στο νέο αεροδρόμιο Σπάτων!

Σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών, μπορεί οι αρμόδιοι της ΟΑ να διαβεβαίωσαν τον νέο υπουργό ότι «τα έργα της μετεγκατάστασης θα ολοκληρωθούν μέσα στα χρονοδιαγράμματα», αλλά το βέβαιο είναι ότι ο εθνικός αερομεταφορέας θα «μετακομίσει» στα Σπάτα με «ψαλιδισμένη» την τεχνική του βάση, η οποία θα μπορεί πλέον να υποστηρίξει μόνο την «ελαφρά» συντήρηση αεροπλάνων και όχι τη «βαριά», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα οικονομικά της εταιρίας. Στην ίδια σύσκεψη γνωστοποιήθηκε ότι η διοίκηση της ΟΑ έχει ζητήσει εγγράφως από το ελληνικό δημόσιο άλλα 20 δισ. δρχ., πέραν των 34 δισ. δρχ., ώστε να καλυφθούν τα έξοδα που απαιτούνται για τη μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων της ΟΑ στα Σπάτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ