Τετάρτη 19 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Να σταματήσει το παράνομο κυνήγι αποδημητικών

Να σταματήσει το φαινόμενο της μαζικής παράνομης σφαγής των αποδημητικών πουλιών στα Ιόνια νησιά, που αρχίζει κάθε χρόνο στα μέσα Απρίλη, δηλαδή δύο μήνες μετά τη λήξη της επίσημης κυνηγετικής περιόδου.

Αυτό ζητά η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), η οποία επισημαίνει ότι «δεν πρόκειται μόνο για οικολογικό πρόβλημα που αφανίζει εκατοντάδες χιλιάδες αποδημητικά, πολλά από αυτά σπάνια και απειλούμενα. Πρόκειται για μια από τις πιο απροκάλυπτες, μαζικές παραβιάσεις της νομοθεσίας στη σύγχρονη Ελλάδα, που, σε περιπτώσεις όπως αυτή των Παξών, εξελίσσεται σε συνολική καταστρατήγηση της έννομης τάξης με τους οπλοφόρους να επιβάλουν τρομοκρατία σε βάρος όσων αντιδρούν».

Η έξαρση του φαινομένου - αναφέρει η ΕΟΕ - αρχίζει από τα μέσα Απρίλη και συνεχίζεται ως τις πρώτες μέρες του Μάη. Οι κύριες περιοχές είναι οι Στροφάδες, η νότια Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, η Κέρκυρα και οι Παξοί - Αντιπαξοί. Η ΕΟΕ ειδικότερα προτείνει:

  • Η Περιφέρεια και οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και Διευθύνσεις Δασών Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου να μεριμνήσουν για αυξημένη αστυνόμευση.
  • Να υποστηριχτεί και να ενισχυθεί η συμβολή των λιμενικών αρχών, τόσο για έλεγχο στα πορθμεία, όσο και για περιπολίες σε Στροφάδες και Αντιπαξούς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ