Τετάρτη 19 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σταθερά στη συναίνεση και στο «μεσαίο χώρο»

Στη σημερινή «πανηγυρική» συνεδρίαση της ΚΟ ο Κ. Καραμανλής αναμένεται να επιβεβαιώσει τη γραμμή πλεύσης για τη νέα τετραετία

Τη γραμμή πλεύσης του κόμματός του στο επόμενο διάστημα, δηλαδή την τακτική της συναίνεσης και συνεννόησης με την κυβέρνηση και την προσέγγιση του λεγόμενου μεσαίου χώρου, αναμένεται να επιβεβαιώσει ο Κ. Καραμανλής κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Πάντως, ο Κ. Καραμανλής θα προσδιορίσει συγκεκριμένα την τακτική του κόμματός του κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή το ερχόμενο Σάββατο. Η τακτική αυτή, σύμφωνα με τα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι σήμερα, θα χαρακτηρίζεται από «υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα», που σημαίνει απλά ότι η ηγεσία της ΝΔ θα πρωταγωνιστήσει «από καλύτερες θέσεις» στην άσκηση πιέσεων για την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων επιλογών. Στη σημερινή συνεδρίαση, που θα περιλαμβάνει πιθανότατα μόνο ομιλία του προέδρου της ΝΔ, θεωρείται πιθανόν να ανακοινωθούν τα νέα όργανα της ΚΟ (προεδρείο, γενικός γραμματέας).

Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Αρ. Σπηλιωτόπουλος, επιβεβαίωσε χτες ότι «ασφαλώς και η ΝΔ θα στηρίξει κυβερνητικές επιλογές και αποφάσεις εφόσον βρίσκονται στη γραμμή που έχουμε διατυπώσει». Μάλιστα διαπίστωσε ότι «διακρίνουμε ήδη σε ορισμένους τομείς το ενδεχόμενο να υιοθετηθούν προτάσεις του κυβερνητικού προγράμματός μας». Ως τέτοιο παράδειγμα ανέφερε το υπουργείο Παιδείας και την πρόταση για κατάργηση του «τεστ δεξιοτήτων».

Ταυτόχρονα, γίνεται ολοένα και πιο ορατός και αδυσώπητος ο «εκδοτικός πόλεμος» των φιλονεοδημοκρατικών εφημερίδων, με στόχο αφ' ενός να εκφράσουν αυθεντικά το χώρο της παράταξης και να ανεβάσουν την κυκλοφορία τους και αφ' ετέρου να εξασφαλίσουν ή αποσπάσουν την εύνοια της ηγεσίας της ΝΔ. Ο πόλεμος αυτός «βγήκε στον αέρα» με χτεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Χώρα» του Γ. Τράγκα, στο οποίο καταγγέλλει ανοιχτά τον «Ελεύθερο Τύπο» για «συνωμοσία κατά της ΝΔ»! Αφορμή αποτέλεσε προχτεσινό άρθρο του διευθυντή του «Ελεύθερου Τύπου» Γ. Κύρτσου, στο οποίο επισημαινόταν ο κίνδυνος εμφάνισης μικρότερου κεντροδεξιού κόμματος στο βαθμό που θα αυξάνουν η περιφρόνηση στον Σουφλιά, η λάσπη κατά του Αβραμόπουλου και η αλαζονεία του περιβάλλοντος του Κ. Καραμανλή. Η απάντηση της «Χώρας» ήταν ότι ο «Ελεύθερος Τύπος» μεταβάλλεται «σε θερμοκοιτίδα υπονόμευσης της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης και σχεδίων διάσπασης της ΝΔ»! Ο «Ελεύθερος Τύπος» έχει από καιρό ξεκαθαρίσει ότι στηρίζει την τακτική της συναίνεσης και του «μεσαίου χώρου» που εφαρμόζει ο Κ. Καραμανλής. Ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος πάντως χαρακτήρισε το χτεσινό δημοσίευμα της «Χώρας» «παραπληροφόρηση».

Την ίδια στιγμή, επιβεβαιώνεται η διπλή γλώσσα που ακολουθεί η ηγεσία της ΝΔ γύρω από το θέμα της «νοθείας», καθώς επίσημα δηλώνει ότι δεν υπάρχει θέμα αλλά ταυτόχρονα διοχετεύει «στοιχεία» στο φιλικό της Τύπο για να συντηρήσει το θέμα και ταυτόχρονα το ηθικό των οπαδών της. Χτες ο Γ. Κεφαλογιάννης κάλεσε ανοιχτά τη ΝΔ να ελέγξει τόσο τη νομιμότητα των νεοεγγραφέντων εκλογέων όσο και τα «αριθμητικά μεγέθη που έκριναν το αποτέλεσμα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με το βλέμμα στο συνέδριο (2000-08-30 00:00:00.0)
Ο Θοδωρής Ρουσσόπουλος νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος (2000-08-26 00:00:00.0)
Συντονισμένες κινήσεις για νηνεμία (2000-05-23 00:00:00.0)
Επιστρατεύονται οι «υψηλοί τόνοι» (2000-03-08 00:00:00.0)
Εικόνα κινητικότητας και διάσπασης (1999-01-26 00:00:00.0)
Σημαντική η στήριξη που μας προσφέρει ο Κ. Καραμανλής! (1997-06-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ