Σάββατο 5 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
«Ανοιχτό» το θέμα των ένοπλων φρουρών

Ανοιχτό παρέμεινε και χτες το θέμα των ένοπλων φρουρών που θα συνοδεύουν στη χώρα μας ξένες αθλητικές αποστολές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Παρά τις προχτεσινές διαψεύσεις σχετικών δημοσιευμάτων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Θ. Ρουσόπουλο, χτες η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, μετά από συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, δήλωσε πως «ξέρουμε πολύ καλά ότι συνήθως οι Ολυμπιακές ομάδες οι οποίες έρχονται έχουν συνοδεία. Τώρα, τι είδους θα είναι αυτή η συνοδεία, είναι άλλο θέμα».

Παράλληλα, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό δήλωσε, ανάμεσα στα άλλα, ότι «οι ένοπλοι φρουροί θα είναι Ελληνες». Αυτό δεν αποκλείει οι φρουροί να είναι Ελληνες και να βρίσκονται κάτω από τις εντολές άλλων. Ολα αυτά, βέβαια, θα γίνονται κάτω από Νατοϊκή ομπρέλα με την... ευθύνη Ελλήνων διοικητών. Ενοπλες συνοδείες των αθλητικών τους αποστολών έχουν ζητήσει οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και το Ισραήλ.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας Τ. Μίλερ, μετά τη συνάντηση που είχε χτες με την Γ. Αγγελοπούλου δήλωσε τη... συνδρομή της υπερδύναμης στα μέτρα ασφάλειας. Είπε: «Σε κάθε περίπτωση τονίζω ότι η ασφάλεια είναι ευθύνη της Ελλάδας, εμείς είμαστε εδώ για να συνδράμουμε σε αυτήν την προσπάθεια. Ομως στηριζόμαστε στην ελληνική κυβέρνηση για την ασφάλεια. Σχεδόν καθημερινά μιλάω με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκη και έχουμε άριστη σχέση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ