Σάββατο 5 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ
Καταγγέλλουν κινδύνους και κερδοσκοπία

Η εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση των εκατοντάδων χιλιάδων καυστήρων σε όλη τη χώρα είναι, για ευνόητους λόγους, ένα θέμα «ζωής και θανάτου», ταυτόχρονα όμως έχει σημαντικές οικονομικές και περιβαλλοντικές προεκτάσεις. Πάνω σε αυτούς τους άξονες τοποθετήθηκε χτες, σε συνέντευξη Τύπου, η διοίκηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αδειούχων Εγκαταστατών και Συντηρητών Καυστήρων Υγρών και Αέριων Καυσίμων «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ», για τα προβλήματα του κλάδου, αλλά και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Εξαιρετικά σοβαρή είναι η μη χορήγηση των σχετικών αδειών στους τεχνικούς για την εγκατάσταση καυστήρων φυσικού αερίου, με συνέπεια το έργο να προχωρά - έχουν αρχίσει οι εγκαταστάσεις - ενώ κανείς δεν έχει άδεια εγκαταστάτη! Την ίδια ώρα μεγάλες εταιρίες - και μια θυγατρική της «ΣΕΛ», μετόχου της εταιρίας Παροχής Αερίου Αττικής, μέσω της κοινοπραξίας «Σίνερτζι - ΣΕΛ» - παρέχουν ήδη ανάλογες υπηρεσίες και σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλη εταιρία επιδιώκει να αναλάβει μελλοντικά και τη χορήγηση αδειών! Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου μια πολύ σημαντική κρατική αρμοδιότητα, αλλά και τους μεμονωμένους τεχνικούς, που είναι ταυτόχρονα ανταγωνιστές των μεγάλων εταιριών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Θ. Χρυσολωρά και τα μέλη του προεδρείου Α. Τσουκαντά και Γ. Αλεξανδρή, είναι απόλυτα αναγκαίο για τους καυστήρες:

  • Να αναβαθμιστεί σε δημόσιο έγγραφο το Φύλλο Ελέγχου και ο έλεγχος να είναι υποχρεωτικός.
  • Να ελέγχονται περισσότερα προϊόντα καύσης και να ενημερωθούν οι καταναλωτές για τους σοβαρούς κινδύνους.
  • Να ξεκινήσει άμεσα η χορήγηση αδειών εγκατάστασης καυστήρων φυσικού αερίου στους τεχνικούς υγρών καυσίμων.

«Ο αρρύθμιστος καυστήρας ρυπαίνει και σκοτώνει» σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, ενώ σε όλη τη χώρα χρησιμοποιούνται συχνά τεχνικοί που δεν έχουν γνώσεις και την απαραίτητη άδεια, γεγονός που έχει οδηγήσει σε σοβαρά δυστυχήματα. Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι τεράστιες, οι ρύποι στη χώρα μας αυξάνονται (με όριο το 25 βρισκόμαστε στο 23,8) και είναι πιθανό στο μέλλον να αγοράζουμε «δικαιώματα» εκπομπής ρύπων από άλλες χώρες!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ