Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Μαζικό συλλαλητήριο ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική

Πλήθος Κερκυραίων ελαιοπαραγωγών διαδήλωσαν χτες το πρωί στο κέντρο της Κέρκυρας, με απόφαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας και αίτημα αιχμής την έγκαιρη, αποτελεσματική και φιλική προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον δακοκτονία. Πρόκειται για χρόνιο αίτημα του αγροτικού κινήματος του νησιού, που δεν έχει ικανοποιηθεί ούτε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ούτε από την τωρινή της ΝΔ, η οποία συνεχίζει την ίδια αντιαγροτική πολιτική στα πλαίσια της ΕΕ. Η αγροτιά του νησιού εξέφρασε ακόμα την έντονη αγανάκτησή της για την πτώση που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια το εισόδημά της και την κατηγορηματική αντίθεσή της στην πολιτική ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Στο παγκερκυραϊκό αγροτικό συλλαλητήριο παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν εκ μέρους του ΚΚΕ ο Θ. Γουλής, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Β/Δ και ο Γ.Κουλούρης, γραμματέας της ΝΕ Κέρκυρας, ενώ παραβρέθηκε και ο νομάρχης Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρης. Την αποδοκιμασία των διαδηλωτών προκάλεσε η προσπάθεια του Νίκου Γεωργιάδη, βουλευτή της ΝΔ, να υποστηρίξει την κυβερνητική πολιτική.

Με το ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα, οι διαδηλωτές, εκφράζουν την αντίθεσή τους στις αντιαγροτικές ρυθμίσεις του ΠΟΕ και στην αγροτική πολιτική της ΕΕ και απαιτούν πολιτικές που να στηρίζουν τον παραγωγικό συνεταιρισμό και να έχουν στο κέντρο τους το συμφέρον του λαού. Επίσης, ζητούν:

  • Να πάρει το υπουργείο την πολιτική ευθύνη να επιτρέψει ειδικά για την Κέρκυρα, το μεικτό σύστημα δακοκτονίας.
  • Να χρηματοδοτηθεί από το κράτος επιστημονική έρευνα με αντικείμενο τον αποτελεσματικότερο και φιλικότερο προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον τρόπο καταπολέμησης του δάκου και των άλλων ασθενειών της ελιάς.
  • Να αποζημιωθούν οι αγρότες στην περίπτωση που η δακοκτονία δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με το υπάρχον σύστημα.
  • Την άμεση καταβολή του συνόλου της περσινής επιδότησης σύμφωνα με τις δηλώσεις των παραγωγών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ