Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΓΙΟ
Ενας απέραντος σκουπιδότοπος

Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο έχουν μετατρέψει την πόλη του Αιγίου και τη γύρω περιοχή, ελλείψει Χώρου Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ), οι δημοτικές αρχές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ που εναλλάσσονται στη διοίκηση του δήμου, με την ευθύνη και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Η τακτική των δημοτικών αρχών να δημιουργούν ευκαιριακές χωματερές που δεν πληρούν σε καμιά περίπτωση τους όρους υγιεινής και ασφάλειας ή να πετούν τα σκουπίδια στις όχθες των ποταμών, κοντά σε κατοικημένες περιοχές, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και ρυπαίνοντας το περιβάλλον, έχει προκαλέσει την αντίδραση των κατοίκων, που ζητούν άμεσα τη χωροθέτηση ΧΥΤΑ.

Η υποτιθέμενη «λύση», που δόθηκε πριν από λίγες μέρες από τη Νομαρχία Αχαΐας για τη δημιουργία «προσωρινού ΧΥΤΑ» χωρίς να στηρίζεται σε καμιά επιστημονική μελέτη στην περιοχή Νησάκι της Τεμένης, αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη δυσπιστία από τους κατοίκους της περιοχής και ζητούν να ανακληθεί αυτή η απόφαση.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Αιγίου του ΚΚΕ καταγγέλλει το Δήμο Αιγίου, αλλά και τη Νομαρχία Αχαΐας, που «αντί να διεκδικήσουν άμεσες και ριζικές λύσεις στο πρόβλημα, περιορίζονται σε μια επικίνδυνη διαχείριση του προβλήματος», αλλά και την τακτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που έχουν την πολιτική και οικονομική ευθύνη του προβλήματος και υπογραμμίζει:

«Το πρόβλημα της αποκομιδής και διαχείρισης των σκουπιδιών πρέπει να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Γι' αυτό με ευθύνη του ΥΠΕΧΩΔΕ πρέπει να γίνει η χωροθέτηση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής. Η κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει το δήμο για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη δημιουργία υπηρεσιών καθαριότητας που θα έχει την ευθύνη της αποκομιδής και ταυτόχρονα να κατασκευάσει ΧΥΤΑ που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και των κατοίκων, χωρίς καμία επιβάρυνση των εργαζομένων της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ