Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γιατί ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Γιατί ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, γιατί με πάθος ΚΚΕ. Πολλά τα γιατί. Εγώ επισημαίνω τα παρακάτω γιατί, ανάμεσα σε άλλα, που με οδηγούν στην απόφασή μου αυτή:

Γιατί αποτελεί διαχρονικά το Κόμμα της εργατικής τάξης, του ΛΑΟΥ, των φτωχών, των αδυνάτων, των κατατρεγμένων.

Γιατί ήταν και είναι ο ΚΟΡΜΟΣ και η ΒΑΣΗ της ιστορίας του ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στη χώρα μας.

Γιατί το 1989 δεν έπαιξε το ΚΚΕ στη λογική της λασπολογίας και δεν έστερξε στα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και στην προσωπική επίθεση κατά του Ανδρέα.

Γιατί, το 1990, όταν «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ», «ΑΝΑΝΕΩΤΕΣ», έτρεχαν ποιος θα πρωτοπρολάβει να δηλώσει ΥΠΟΤΑΓΗ στη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ που έφερε η ανατροπή της ΕΣΣΔ, το ΚΚΕ και μόνον, έμεινε αξιοπρεπές, συνεπές, άδολο, να υποστηρίξει την ΙΣΤΟΡΙΑ, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, την ΥΠΟΘΗΚΗ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που υβριζόταν παγκόσμια με τον πλέον ΙΤΑΜΟ τρόπο.

Γιατί το ΚΚΕ μόνο, προειδοποιούσε για τις συνέπειες, μίλαγε για το τι κρύβεται πίσω από το «τέλος του ψυχρού πολέμου» και το «τέλος των ιδεολογιών».

Γιατί το ΚΚΕ λοιδορήθηκε σαν ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ και ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟ όταν προειδοποιούσε τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ για τη ΛΑΙΛΑΠΑ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, της ΛΕΥΚΗΣ ΒΙΒΛΟΥ, ενώ κάποιοι «αριστεροί» σφύριζαν αδιάφοροι.

Γιατί το ΚΚΕ κατηγορήθηκε για μονότονο ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟ μιλώντας για τις ορέξεις των ΗΠΑ, μετά ήρθε η ΣΕΡΒΙΑ, το ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, το ΙΡΑΚ, τώρα τι έχει σειρά;

Γιατί το ΚΚΕ όταν διατύπωνε τις επιφυλάξεις του για την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» όπως προχώραγε από τον ΣΥΝ, δικαιώθηκε με τα σημερινά γεγονότα, τις προθέσεις του ΣΥΝ, το πώς εννοεί την ΕΝΟΤΗΤΑ ο ΣΥΝ, πώς την εφαρμόζει, πώς την προχωρεί. Τότε το ΚΚΕ κατηγορήθηκε σαν υπονομευτής της ενότητας, σήμερα δικαιώνεται σε όσα τόνιζε σχετικά...

Γιατί ακόμα και τότε που ο κ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ κατήγγειλε το ΚΚΕ... για υπονομευτή της ενότητας, με σεβασμό και προσοχή το ΚΚΕ έκανε καλόπιστη κριτική στην ηγεσία και τις προθέσεις του ΔΗΚΚΙ. Σήμερα ο κ. Τσοβόλας κυνηγά όσα στελέχη του θέλουν να συνεχίσουν τον αγώνα του ΔΗΚΚΙ! Ποιος δικαιώνεται;...

Γιατί όταν ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ πιεζόταν αφόρητα από «λυτούς» και «δεμένους» για να υποκύψει στο «ΝΑΙ» του σχεδίου ΑΝΑΝ, το ΚΚΕ και πάλι στάθηκε ΟΡΘΙΟ υψώνοντας τη δική του φωνή ΚΟΝΤΑ στον ΛΑΟ της ΚΥΠΡΟΥ, λέγοντας το δικό του «ΟΧΙ».

Κουραστήκαμε φίλες και φίλοι όλα αυτά τα χρόνια να υποθηκεύουμε τις τύχες μας σαν πρόβατα σε «λύκους» που μεταχειρίζονται τις ψυχές, τις καρδιές μας, τα όνειρά μας για να έχουν το δικό τους μερίδιο στην ΕΞΟΥΣΙΑ και στη ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ.

Ο ιμπεριαλισμός αγρίεψε και τα δικαιώματά μας μπαίνουν σε πλειστηριασμό εκποίησης, ισοπέδωσης. Η ανθρώπινη ζωή ευτελίζεται. Στην ΕΕ βασιλεύει ο πολιτικός μεσαίωνας της νέας τάξης και των πατρώνων της.

Είναι ώρα να πούμε το δικό μας ΟΧΙ! Στηρίζουμε, ψηφίζουμε μαζικά Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ)! Συμμετέχουμε στη μεγάλη λαϊκή συμμαχία που συγκροτείται, τώρα!


Γιάννης ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗΣ
Οικονομολόγος, τραπεζικός


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ