Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Μετα-Ολυμπιακή αστυνομοκρατία

Πλάνο από άσκηση προετοιμασίας για την ασφάλεια των Αγώνων. Οπως φαίνεται, και το «μετά» θα είναι παρόμοιο...

Eurokinissi

Πλάνο από άσκηση προετοιμασίας για την ασφάλεια των Αγώνων. Οπως φαίνεται, και το «μετά» θα είναι παρόμοιο...
ΒΟΛΟΣ.-

«H στάση της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας θα σηματοδοτήσει την εικόνα της μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες», σημείωσε, μεταξύ των άλλων, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης, μιλώντας σε ημερίδα της ΕΛ.ΑΣ για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, που έγινε στο Βόλο. Ισχυρίστηκε, δε, ότι η εκπαίδευση των αστυνομικών θα δώσει τη δυνατότητα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα και έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο ρόλο του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα όσα είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κινούνται ξεκάθαρα στα πλαίσια του κλίματος τρομολαγνίας, που δημιουργείται ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων, με απώτερο στόχο το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών, όπως επιτάσσουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ για την επιβολή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων τους σε βάρος λαών και χωρών. Δείχνουν, όμως, ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται μόνο για το τώρα, αλλά και για το μετά, έχοντας αποφασίσει να εκμεταλλευτεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να εμπεδώσει ένα κλίμα αστυνομοκρατίας, που θα τη βοηθήσει στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της, η οποία αναμένεται να ενταθεί, προσαρμοσμένη, ταυτόχρονα, στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών. Οπως απαίτησε και ο Αμερικανός πρεσβευτής Τόμας Μίλερ, ο οποίος περιφρονώντας ακόμα ακόμα και το ελληνικό Σύνταγμα ζήτησε προκλητικά «υποταγή στη νέα τάξη, ώστε να μπορέσετε να επιβιώσετε».

Μιλώντας στην ημερίδα, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, υποστράτηγος Β. Κωνσταντινίδης, είπε ότι τα μέτρα ασφαλείας ξεκινούν την 1η Ιούλη και θα ολοκληρωθούν στις 4 Οκτώβρη, ενώ ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Φ. Νασιάκος κάλεσε τους αστυνομικούς να σκέφτονται και να ενεργούν κάθε στιγμή σαν να πρόκειται να αντιμετωπίσουν ένα τρομοκρατικό γεγονός για να μην πιαστούν αδιάβαστοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ