Κυριακή 13 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ουκρανός Βασίλι Ιβαντσούκ
  • Σκιές και απειθαρχία για το παγκόσμιο Αντρών στη Λιβύη
  • Η Ρωσίδα Κοβαλέφκαγια και η Βουλγάρα Στεφάνοβα στον Τελικό Γυναικών

Βασίλι Ιβαντσούκ. Μαθητής της περίφημης Σοβιετικής Σκακιστικής Σχολής, διεκδικητής του παγκόσμιου τίτλου και σημερινός πρωταθλητής Ευρώπης
Βασίλι Ιβαντσούκ. Μαθητής της περίφημης Σοβιετικής Σκακιστικής Σχολής, διεκδικητής του παγκόσμιου τίτλου και σημερινός πρωταθλητής Ευρώπης
Στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αντρών που έγινε στην Αττάλεια της Τουρκίας, ο Ουκρανός GM Βασίλι Ιβαντσούκ (2716 ΕΛΟ) με εκπληκτικό παιχνίδι στους δύο τελευταίους γύρους κατάφερε από την 3-6η θέση να βρεθεί στην πρώτη, νικώντας τον Π. Νίκολιτς (2648) με 2-0. Αναλυτικά, η τελική βαθμολογία: 1-2. Ιβαντσούκ, Νίκολιτς 9 β. σε 13 αγώνες. 3-7. Αρονιάν, Ιστρατέσκου, Μιροσνισένκο, Ναβάρα, Γκούρεβιτς 8,5 β. 8-16. Κεμπίνσκι, Κρασένκοβ, Ακρεστ, Μίλοβ, Ασριάν (οι πρώτοι 12 προκρίνονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005), Σαργκισιάν, Ματσιέγια, Γκασίμοβ, Νάιντις 8 β. Οι Ελληνες GM μετά το μεταξύ τους παιχνίδι στον 11ο γύρο (Στέλιος Χαλκιάς - Θανάσης Μαστροβασίλης 1-0), ο Μαστροβασίλης έκανε δύο νίκες φθάνοντας στην 30ή θέση με 7 βαθμούς και ο Χαλκιάς μια ισοπαλία φθάνοντας στην 38η με 6,5 β.

* Στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα Γυναικών στην Καλμουχία της Ρωσίας, η Αντουανέτα Στεφάνοβα (Βουλγαρία 10η στον κόσμο, σύμφωνα με το ΕΛΟ 2490) νίκησε την ισχυρή πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια Μάγια Τσιμπουρντανίτζε (Γεωργία 4η στον κόσμο με 2502 ΕΛΟ), ενώ η Ρωσίδα Κατερίνα Κοβαλέφσκαγια (13η με 2467 ΕΛΟ) νίκησε την 3η στον κόσμο GM από την Ινδία Κόνερου Ιλ. Ετσι, οι δύο νικήτριες αναμετρήθηκαν για τον τίτλο της πρωταθλήτριας κόσμου.

* Λίγες μέρες πριν από την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντρών στη Λιβύη - όπως είναι γνωστό αγωνίζονται και οι Ελληνες GM Βασίλης Κοτρωνιάς και Δημήτρης Μαστροβασίλης και τρεις ακόμα κορυφαίοι απέσυραν τη συμμετοχή τους: Γκούλκο, Σαμπάλοβ, Οντσούκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ