Πέμπτη 10 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιάννης Νικολόπουλος
Γιάννης Νικολόπουλος
Φωτ.

Ο αξέχαστος αγωνιστής ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, στέλεχος του ΚΚΕ, μου δίδαξε πάρα πολλά με την άψογη κομματική συμπεριφορά του, το υψηλό ήθος του, που πρέπει να διακρίνει έναν κομμουνιστή, και με τη σιγουριά του για την πανανθρώπινη ιδεολογία και κοσμοθεωρία του Μαρξισμού - Λενινισμού. Υπήρξε αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Συνταξιούχων Αναπήρων - Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης και αντιδικτατορικού αγώνα. Ηταν συγγραφέας, ερευνητής, λογοτέχνης, ο οποίος, παρά το φόρτο εργασιών του, ήταν και πολύτιμος βοηθός της ΠΟΣΣΑΘΕΑΑΑ. Με την υπόδειξή του αγωνιζόμαστε για την κάλυψη της αναντιστοιχίας της αναπηρικής νομοθεσίας, η οποία υπάρχει σε βάρος των αναπήρων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Αλλά και στις υπαίθριες εκδηλώσεις στα Λουτρά Υπάτης, μετέτρεψε το προαύλιο του ξενοδοχείου «Ξενία» σε υπαίθριο πανεπιστήμιο με τις ομιλίες του.

Υποσχόμαστε πως θα τον θυμόμαστε πάντα, γιατί οι άνθρωποι φεύγουν και χάνονται όταν τους λησμονούμε.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γκύζη, στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, για να συνεχίσει τους αγώνες του για το δίκιο των εργαζομένων και την πανανθρώπινη ειρήνη.

Μηνάς Ξεκομνηνός, πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΘΕΑΑΑ

  • Επίσης στη μνήμη του Γιάννη Νικολόπουλου και αντί για στεφάνι στον τάφο του η Ανθή Τσαλίκη πρόσφερε 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γκύζη.

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έχασα» το σύζυγό μου ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΟΥΛΕΑ, αγωνιστή της Αριστεράς και του αντιδικτατορικού αγώνα.

Για τη συμμετοχή του στο προοδευτικό κίνημα της χώρας, η χούντα των συνταγματαρχών τον βασάνισε άγρια και τον «φιλοξένησε» στα στρατόπεδα της Γυάρου, της Λέρου και του Ωρωπού.

Σπύρος Παφίλης
Σπύρος Παφίλης
Το μνημόσυνό του θα γίνει στις 20 Ιούνη στο Ευπάλιο Φωκίδας.

Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ για τις ευρωεκλογές.

Η σύζυγός του Αλεξάνδρα Μπερτσιά - Πουλέα

* * *

Στη μνήμη των παλαίμαχων αγωνιστών ΣΩΤΗΡΗ ΣΟΥΚΑΡΑ, ΣΠΥΡΟΥ ΚΩΤΣΑΚΗ, ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΟΥΤΡΟΚΟΗ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ, ο αντιστασιακός Τάσος Ρασσιάς πρόσφερε 100 ευρώ στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΦΙΛΗ, λαϊκού αγωνιστή και κομμουνιστή, ο οποίος πέθανε στις 31 Μάη 2004, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Χάρης και Δάφνη Μαρούλη

  • Επίσης στη μνήμη του Σπύρου Παφίλη και αντί για στεφάνι στον τάφο του πρόσφεραν στο ΚΚΕ: Η Ρούλα Κούτρη 50 ευρώ και η Κούλα Πραξιάδου 40 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μας ΑΡΤΕΜΗΣ και ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΜΑΡΝΕΡΗ, οι οποίοι ήταν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, θύματα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του Ελευθέριου Βενιζέλου, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Μάρω και Γιώργος Μαρνέρης

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΘΑΝΑΣΗ ΣΟΦΟΥ και του γαμπρού μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΥΣΙΝΑ, προσφέρω για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Κωνσταντίνος Σοφός

* * *

Στη μνήμη της ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΓΚΑΡΑΒΕΛΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ, η αδελφή της Δήμητρα Κηρύκου και η ανιψιά της Βαγγελία Κηρύκου προσφέρουν για τις ευρωεκλογές 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Νέου Κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ