Παρασκευή 11 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΠΑΣΟΚ
Αλλοι βάζουν και άλλοι δε βάζουν ... όριο

Λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές, κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ «στρώνουν» το πεδίο για την επόμενη μέρα, θέτοντας ...όρια για το εκλογικό ποσοστό του κόμματος και στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στον Γ. Παπανδρέου καθορίζοντάς του, ποιο αποτέλεσμα θα τον βγάλει «αλώβητο» από αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Συζητήσεις έχει προκαλέσει η προχτεσινή δήλωση - εκτίμηση του Θ. Πάγκαλου ότι αν το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ μειωθεί σε σχέση με αυτό των προηγούμενων ευρωεκλογών του 1999, τότε θα σημάνει ότι το Κίνημα φθίνει. Ουσιαστικά ο Θ. Πάγκαλος έθεσε σαν όριο το ποσοστό του 32,9%, κάτι που μπορεί να δημιούργησε δυσαρέσκεια, σύμφωνα με πληροφορίες στον Γ. Παπανδρέου και στους στενούς συνεργάτες του, αλλά στο πρόσφατο παρελθόν το ίδιο θέμα είχε θέσει και ο Ακ. Τσοχατζόπουλος, ενώ την... αγωνία τους για το εκλογικό αποτέλεσμα έχουν εκφράσει κατά καιρούς και άλλα στελέχη του κόμματος.

Πάντως, χτες ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές Ευάγ. Βενιζέλος επιχείρησε να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις και με δήλωσή του υποστήριξε: «Τρεις μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, η συζήτηση δεν μπορεί να είναι αριθμητικού χαρακτήρα». Ο ίδιος, όμως, με νόημα πρόσθεσε «είναι σοφός ο νόμος που απαγορεύει μια συζήτηση για εκλογικά ποσοστά». Ο Ευάγ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο «στόχος» του ΠΑΣΟΚ «είναι πολιτικός» και συμπλήρωσε: «Θέλουμε το καλύτερο δυνατόν πολιτικό αποτέλεσμα».

Βέβαια, ο Ευάγ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε να πολώσει και το «κλίμα», αναφέροντας: «Θέλουμε οι πολίτες να πουν στον κ. Καραμανλή ότι δεν έχει πάρει μια εντολή εν λευκώ». Μάλιστα, ο ίδιος εντελώς δημαγωγικά και επιχειρώντας να αναδείξει το... φιλολαϊκό πρόσωπο του κόμματός του υποστήριξε: «Θέλουμε οι πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ, ώστε να λειτουργεί ως το μεγάλο πολιτικό αντίβαρο», γιατί όπως ισχυρίστηκε «πρέπει κάποιος να εγγυάται τα κεκτημένα του λαού αυτού και κάποιος να στέκεται δίπλα του στις δίκαιες κοινωνικές διεκδικήσεις και απαιτήσεις»...

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Σπ. Βούγια, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε «πολύ αποτελεσματική δουλιά» και συμπληρώνοντας ότι στο ίδιο διάστημα «η ΝΔ ήταν αδρανής».

Ο ίδιος, πάντως, απέφυγε να απαντήσει για το ποιο ποσοστό θεωρεί ικανοποιητικό για το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι «δεν μπαίνουν αριθμητικοί στόχοι», αν και σημείωσε πως όλοι στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν «ότι θα γίνουν συγκρίσεις τόσο με το αποτέλεσμα των προηγούμενων ευρωεκλογών, όσο και με αυτό των πρόσφατων εθνικών εκλογών», αλλά φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος και υποστήριξε ότι «το ισοζύγιο θα είναι θετικό για το ΠΑΣΟΚ».

Ο Σπ. Βούγιας ενίσχυσε και το κλίμα της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ, δηλώνοντας ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, για τον οποίο είπε ότι επιτέθηκε με «ανοίκειο και αγενή τρόπο» κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε ότι αυτό έγινε για «να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από την παρουσία του κ. Καραμανλή στο ντιμπέιτ» και «τα πρώτα ανησυχητικά συμπεράσματα από τη διακυβέρνηση της ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ