Κυριακή 13 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΓΕΙΑ H αύξηση των δαπανών στον τομέα της Υγείας δεν οδηγεί, απαραιτήτως, σε καλύτερα αποτελέσματα για τους ασφαλισμένους, σύμφωνα με πόρισμα έρευνας του ειδικευμένου περιοδικού «Health Affairs», το οποίο στηρίζεται στη σύγκριση πέντε βιομηχανικών χωρών. Οι μεγαλύτερες δαπάνες για την Υγεία καταγράφονται στις HΠA, συγκρινόμενες με εκείνες της Αυστραλίας, του Καναδά και της Νέας Ζηλανδίας. Ωστόσο, στην ίδια χώρα καταγράφονται τα χαμηλότερα ποσοστά επιβίωσης από τον καρκίνο του παχέος εντέρου και τις επεμβάσεις μεταμοσχεύσεων νεφρών. Σ' όλες τις χώρες που περιλαμβάνονται στην έρευνα θα πρέπει να αυξηθεί ο εμβολιασμός ατόμων τρίτης ηλικίας, προκειμένου να μειωθεί το ποσοστό θανάτων που προκαλούνται από βαριές περιπτώσεις γρίπης.

«Microsoft» H αμερικανική επιχείρηση παραγωγής λογισμικού «Microsoft Corp.» υπέβαλε έφεση σε δικαστήρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που τις επέβαλε υψηλά πρόστιμα και αλλαγή στον τρόπο πωλήσεως των «Windows». Αυτό αναφέρει ανακοινωθέν της «Microsoft Corp.» διευκρινίζοντας ότι η έφεσή της αφορά σε αποφάσεις πρωτοβάθμιου δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το οποίο εδρεύει στο Λουξεμβούργο. Ας σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Μάρτη επέβαλε πρόστιμο στην «Microsoft», ύψους 497 εκατομμυρίων ευρώ και τη διέταξε να αλλάξει την επιχειρηματική τακτική της στο θέμα των πωλήσεων συγκεκριμένων προγραμμάτων της, όπως τα «Windows».

ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ Εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δε μειώσει το βασικό της επιτόκιο, τότε θα πρέπει να συσταθεί μια νέα οικονομική επιτροπή που θα τη βοηθάει προς την κατεύθυνση της λήψης αποφάσεων, δήλωσε δυσαρεστημένος ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ